Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ātruma cilts: Slavenās road movie autors nekad nav braucis ar motociklu

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma viesis ir godalgotās animācijas road movie Projām autors Gints Zilbalodis.

Ginta Zilbaloža debijas filma Projām ir animēta road movie, kas kopš pirmizrādes 2019. gadā izpelnījusies plašu atzinību festivālos Latvijā un visā pasaulē. Filma stāsta par puisēna ceļojumu ar motociklu pēc lidmašīnas avārijas kopā ar jauniegūtu draugu – mazu putnēnu. Filmas veidošana trīs gadu garumā savā ziņā ir arī Ginta ceļojums vienatnē, jo viņš ir gan tās režisors un animators, gan producents, scenārists un mūzikas autors. 

Ātruma cilts vadītājs Pauls Timrots sarunā ar autoru uzzinās, kādēļ izvēlēts tieši šāds galvenā varoņa braucamrīks un ko tas nozīmē – iekustināt zīmētu motociklu. Izrādās, ka Gints pats nekad nav braucis ar motociklu, bet filmas vajadzībām veicis pamatīgu izpēti un visu apguvis darba procesā, soli pa solim. 

Skatītāji arī varēs noskaidrot, kādas ir sajūtas, kad animatora vientulību filmas tapšanas procesā nomaina ceļojumi uz festivāliem visā pasaulē un kāds braucamrīks tiks iesaistīts nākamajā Ginta Zilbaloža radošajā darbā. 

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi