Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ātruma cilts video: 1947. gada Cadillac, kam Latvijas ceļi nav šķērslis

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz rubrikā Bez ABS viesojas Amerikāņu auto kluba tehniskais konsultants Dins Ziemelis, kurš skatītājus iepazīstina ar paša rokām restaurētu amerikāņu retro skaistuli – 1947. gada Cadillac Series 62. Mašīnas braukšanas komforts ir tik augsts, ka ar to ir bauda pārvietoties pat pa Krišjāņa Barona ielas bruģi. Savukārt degvielas tvertnes vāciņa atrašana gan var kļūt par pārbaudījumu.

Dins Ziemelis visu mūžu nodarbojas ar amerikāņu spēkratiem, un savulaik saņēma ļoti kārdinošu piedāvājumu – restaurēt 1947. gada _Cadillac Series 62_. Auto sākotnēji bija ļoti sliktā tehniskajā stāvoklī, jo iepriekšējais īpašnieks "uz ātru roku" neprasmīgi to restaurēja retro auto izstādei, tāpēc atjaunošanā nācās ieguldīt lielu darbu. Dins Ziemelis sarunā ar Paulu Timrotu skaidros, kādēļ, par spīti amerikāņu retro auto prasīgumam, šie spēkrati viņu tik ļoti aizrauj un cik bieži ir iespējas restaurēt vecās amerikāņu mašīnas.

Apskatot unikālo auto, Pauls ar Dinu ielūkojas arī zem viļņotā Cadillac pārsega, kur skatam paveras 6,6 litru V8 motors ar 300 zirgspēku jaudu. Paulu Timrotu sajūsmina arī citas auto detaļas, to vidū iespaidīga izmēra bremžu sistēmas. Lai parādītu ne vien auto vizuālo eleganci, bet arī komfortablo braukšanu, abi dodas testa braucienā, un skatītājiem ir iespēja ielūkoties, cik neparasts izskatās arī auto salons.

Šajā raidījuma sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. 2019. gadā raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo bieži izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem.

Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi