Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ātruma cilts video: Latvijā uzbūvēts pasaulē pirmais pašbraucošais auto no koka

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Raidījums turpina pētīt autobūves nākotnes tendences, tāpēc viesos aicinājis Rihardu Gailumu, Woodpecker Foundation pārstāvi, kurš uzbūvējis pasaulē pirmo pašbraucošo auto no Latvijas bērza finiera.

Pašbraucoši auto neapšaubāmi ir pasaules autobūves nākotne. Latvijas atbilde uz šo tendenci ir no bērza finiera izgatavots auto prototips un ekoloģiski tīra autonoma transportlīdzekļu platforma.

Līdz koka automašīnai Rihards Gailums nonācis pēc eksperimentiem, kuros standarta auto mēģinājis aprīkot ar tehnoloģijām, kas tās padarītu pašbraucošanas. Šis process bijis dārgs un neefektīvs, tāpēc Rihards ķēries pie jauna transportlīdzekļa izstrādes no nulles.

Koka auto pamatā ir skrituļdēļa šasija un tajā nav mehānisku vadības elementu – nākotnes auto ir vadāms vai nu ar pieslēgto spēļu konsoles stūri, vai attālināti, ar pulti. Rihards gan atzīst, ka šāda transportlīdzekļa vadība pagaidām ir visai interesanta un plāno, ka auto varēs vadīt ātrajā 5G tīklā, kur nebūs ne mazākās laika nobīdes. Koka auto uz priekšu iet ar elektrību, tā riteņos ir iestrādāti 8 kilovatu motori.

Woodpecker Foundation ar koka auto uzsācis jaunu autobūves tradīciju, jo tehnoloģija balstās atvērtajā pirmkodā un rasējumi ir brīvi pieejami, lai šādu auto varētu izgatavot vai attīstīt ikviens interesents. Kur slēpjas koka auto biznesa modelis un vai Latvijas pašbraucošie auto būs pieejami visā pasaulē, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā!

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru ceturtdienu skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi