Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ātruma cilts video: minirallija sezonas starts ar pamatīgu adrenalīna devu

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma komanda devusies izbraukumā uz miniralliju Rauna 2020, lai noķertu spilgtākos momentus, braucēju pulsu sacensību karstumā un emocijas pēc ilgi gaidītās sezonas atklāšanas.

Pauls Timrots izbraukuma raidījuma vadīšanu uzticējis autosportistam un radošās apvienības Spiediens producentam Krišjānim Caunem, kurš dodas uz šī gada Latvijas kausa izcīņas minirallijā pirmo posmu Raunā. Tur pēc ilgāka pārtraukuma pulcējušās 140 ekipāžas – 280 piloti un stūrmaņi, kā arī viņu atbalstītāji. 

Minirallijs ir iespēja izmēģināt savus spēkus autosportā – sacensībās ir sporta un ielas auto, kā arī iesācēju jeb rookie klases, zina stāstīt Eduards Kalve, LAF SAK padomes vadītājs. Tādēļ minirallijs kādam braucējam var būt pirmais solis ceļā uz lielo ralliju.

Raunas posma dalībnieku vidū ir titulētais autosportists Māris Neikšāns, kurš ir gatavs ar lielu sparu mesties jaunajā sezonā un miniralliju uzskata par labu pasākumu, lai iekustētos un pārbaudītu auto. Neskatoties uz ievērojamo pieredzi, Māris atzīst, ka stress pirms starta ir liels. Viņam piekrīt arī ofisa darbinieks un amatieru klases pilots Andris Kulbergs, kuram minirallijs ir iespēja noķert adrenalīna devu. Abi braucēji ir gatavi pieņemt Ātruma cilts izaicinājumu – mērīt pulsu pirms starta un braucot pilnā ātrumā, lai salīdzinātu fiziski trenēta sportista un ofisa darbinieka stresa līmeni.

Savukārt to, kā notiek stūrmaņa darbs Krišjānim pastāstīs viens no Latvijas pieredzējušākajiem stūrmaņiem Andris Mālnieks. Minirallija dalībnieki var izmantot organizatoru veidotās vai pašu sagatavotas stenogrammas ar saviem apzīmējumiem un gradācijām. Andra ekipāža izmanto savu stenogrammu, ko viņš Krišjānim un skatītājiem nolasīs. 

Tāpat šajā raidījumā būs iespēja uzzināt, kas motivē braucējus un braucējas piedalīties minirallijā, ar kādām izmaksām ir jārēķinās un kā notiek tiesnešu darbs. Kāpēc sacensību dalībnieki neskatās spidometrā, kā izskatās avārija minirallijā un kurai sabiedrībā zināmai personai būtu jāizmēģina spēki šajā autosporta virzienā, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā! 

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izcīnītas papildu vietas

Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Juris Pīpkalējs: "Komandas sastāvs nākamsezon, visticamāk, nemainīsies."

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi