Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ātruma cilts video: Neikšāns sajūt vēsturi pie klasiskā Porsche 911 stūres

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījuma rubrikā Bez ABS viesojas autosportists Māris Neikšāns un viņa klasiskais 1991. gada Porsche 911.

Leģendārais Porsche 911 Latvijā ir retums pat Porsche cienītāju aprindās. Māris Neikšāns atzīst, ka šo spēkratu izvēlējies, jo viņam patīk klasiskas lietas, tostarp arī automašīnas – lai braucot var sajust vēsturi. Viņa 1991. gada Porsche modelis ir atjaunots un ķīlēts pēc labākajiem 60. gadu paraugiem. Savulaik tas derējis sportiskai braukšanai, bet šodien ir interesants auto, kas izpelnās uzmanību uz ceļa ar saviem platajiem spārniem un dzeltenajām lampām.  

 Porsche 911 ir zems, ciets un salīdzinoši nepraktisks spēkrats, bet izbraukumā tas turas stabili un iet vienmērīgi. Pauls Timrots arī izpētīs, kas slēpjas zem aizmugurē novietotā motora pārsega. Izrādās, ka šī auto kompaktais motors aprīkots ar dubultdrošu elektrosistēmu ar diviem sadalītājiem un uz katru no sešiem cilindriem ir divas sveces. Tāpat Porsche ir 90. gadu modes kliedziens – četru pakāpju automātiskā ātrumkārba – un spoileris ar vakuuma vadību, kas pats paceļas pie 70 kilometriem stundā.

Māris Neikšāns ir pārliecināts, ka leģendārs un klasisks spēkrats ir pateicīgāka investīcija par jaunu auto. Bet kā trāpīt, lai skaista, restaurēta mašīna ir arī braucama, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi