Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ātruma cilts video: Timrota pirmais lidojums ar ātrāko vējadēli

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Šoreiz raidījumā būs eksperiments uz ūdens – Pauls Timrots izmēģinās vindsērfinga foilu jeb ātrāko vējadēli ar zemūdens spārnu.

Šajā Ātruma cilts sērijā raidījuma vadītājs Pauls Timrots ir pieņēmis izaicinājumu pirmo reizi izmēģināt vējadēli ar foilu trenera, Pasaules čempiona vindsērfingā Jāņa Preisa vadībā. 

Foils ir salīdzinoši jauna un pasaulē strauji augoša vindsērfinga klase, kas jau iekļauta 2024. gada Parīzes Olimpisko spēļu programmā. Foila dēļiem ir zemūdens masts, kas vējadēlim iedod jaunu dimensiju un ļauj braukt pa ūdeni vai "lidot" pa gaisu. Šāda, hidrodinamiski efektīva konstrukcija paver iespējas sasniegt lielāku ātrumu pie mazāka vēja un sērfot mazākās ūdenstilpnēs. Turklāt arī braucēja ķermenim ir mazāka piepūle, tāpēc foils aktīvi ienāk dažādos buru sporta veidos un ir pēdējo trīs-četru gadu modes lieta. 

Kā tas darbojas dzīvē un vai Paulam izdosies ar vējadēli pacelties lidojuma režīmā, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā! 

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi