Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Renault oficiāli atgriežas F-1 čempionātā, pārņemot Lotus komandu

Francijas autobūves kompānija Renault oficiāli pārņēmusi Pirmās formulas (F-1) komandu Lotus, tādējādi apstiprinot savu atgriešanos prestižajās sacensībās jau ar nākamo sezonu.

Jau vairākus mēnešus bija informācija, ka Renault varētu atgriezties F-1 čempionātā, pārņemot tieši Lotus komandu, kam šī autobūves kompānija pirms šīs sezonas piegādāja dzinējus. Nu tas noticis oficiāli.

"Mums bija divas izvēles iespējas - atgriezties ar savu komandu vai atstāt čempionātu pavisam. Pēc rūpīgas izpētes nolēmu, ka Renault vieta ir F-1 čempionātā," atklāja uzņēmuma vadītājs Karloss Gosns.

Zīmīgi, ka tādējādi Renault ir atpirkuši savu komandu, ko viņi 2009.gadā pārdeva investīciju uzņēmumam Genii Capital un kas vēlāk tika nosaukta tieši par Lotus.

Renault ar F-1 čempionātu ir saistīti jau kopš 1977.gada, bet 2005. un 2006.gadā tā tika pie diviem pasaules čempionu tituliem gan pilotu, gan Konstruktoru kausa vērtējumā. Toreiz komandas vadošais pilots bija spānis Fernando Alonso.

Kopumā formulas ar Renault dzinējiem piedalījušās vairāk nekā 600 sacensībās, tiekot pie 168 uzvarām, 12 Konstruktoru kausiem un 11 pasaules čempiona tituliem pilotu vērtējumā.

Tikmēr Lotus komanda pēdējo sezonu laikā saskārusies ar finansiālām problēmām, lai gan vēl 2012. un 2013.gadā tai izdevās tikt pie ceturtās vietas Konstruktoru kausā. Tiesa, pēdējās sezonās vienība vairs nav tik spēcīga.

Sagaidāms, ka nākamajā sezonā Renault vienībā brauks brits Džolians Palmers, kurš ir kādreizējā F-1 pilota Džonatana Palmera dēls, un venecuēlietis Pastors Maldonado, kurš pēdējās sezonas pārstāvējis Lotus komandu. Tikmēr francūzis Romēns Grožāns nākamajā sezonā startēs jaunpienācējas Hass rindās.

Ar 19 posmos izcīnītiem 78 punktiem Lotus šogad Konstruktoru kausa kopvērtējumā ieņēma sesto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi