Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ātrumlaivu braucējam Slakterim nedienas ar svēršanos un 11.vieta Kauņā

Latvijas pilots Uvis Slakteris svētdien Lietuvas pilsētā Kauņā ieņēma 11.vietu ūdens motosporta pasaules čempionāta (PČ) pirmajā posmā F-2 klasē, vēsta Latvijas Ūdens motosporta federācija (LŪMSF).

Kvalifikācijas braucienos sestdien Slakteris uzrādīja ceturto labāko laiku, taču, sverot laivu, izrādījās, ka pietrūkst pieci kilogrami līdz 550 kilogramu normai. Tas nozīmēja diskvalifikāciju, taču ar iespēju kvalifikāciju veikt svētdienas rītā, bet startu - no pēdējās pozīcijas. Braucienā par četrām atlikušajām vietām uz starta cīnījās septiņas laivas, un latviešu sportists bija otrais, kopumā iegūstot 17.starta pozīciju starp 20 laivām.

"Esmu dusmīgs, ka par visu rūpīgi nepārliecināmies. Kad paziņoja, ka mums trūkst piecu kilogramu, sākām meklēt kļūdu aprēķinos. Neatradām, bet pielikām klāt trūkstošos kilogramus. Kad nākamajā dienā atkal bija svēršana, izrādījās, ka pieliktie lieki kilogrami šoreiz ir pat par daudz. Būtu pārsvēruši laivu vēlreiz, varbūt būtu iztikuši bez visiem stresiem un startējis no labas pozīcijas. Nav saprotams kā, bet izskatās, ka sverot bija kāda tehniska kļūme," sacīja Slakteris.

Finālbrauciena startā Slakterim bija izdevies apdzīt vairākus konkurentus, bet jau pirmajā aplī notika avārija, turklāt vēlāk vēl viena. Tiesneši drošības apsvērumu dēļ pieņēma lēmumu par startu gaitā, kas Slakterim bija īpaši neizdevīgi, jo viņam bija jābūt kolonnas beigu galā. Tas nozīmē, ka pirmais braucējs ir priekšā vairākus simtus metru, kas padarīja vadošo braucēju panākšanu gandrīz neiespējamu, vēsta (LŪMSF).

Notika vēl viena - patiešām smaga avārija, kur nopietni bija jāiesaistās glābējiem un mediķiem, jo pilots avārijā nespēja tikt ārā no kapsulas un ilgstoši atradās zem ūdens bez skābekļa. Pēc veiksmīgas palīdzības saņemšanas, cietušais tika nogādāts slimnīcā reanimācijā, kur atrodas novērošanā.

Neskatoties uz slikto starta pozīciju un psiholoģisko spiedienu, Slakteris spēja apdzīt piecus pilotus un finišēja vienpadsmitais.

"Starts gaitā ir ļoti izdevīgs pirmajiem braucējiem, bet tālākajiem gandrīz nav cerību panākt pirmos. Mana stiprā puse ir izrāviens startā, ko daudz reizes esmu realizējis, bet šeit tam nebija lielas nozīmes. Šī būs laba mācība, ka sportā nav sīkumu, toties ir gūta milzīga pieredze, braucot tik nervozos apstākļos. Vienīgais lielais prieks ir par kolēģes Ievas Milleres uzvaru FR1000 klasē Eiropas čempionāta posmā, kas šeit norisinājās," teica Slakteris.

Finišējot 11.vietā, Slakteris pie kopvērtējuma punktiem netika, jo tos iegūst labākie desmit braucēji.

Pagājušajā sezonā Slakteris F-2 pasaules čempionātā ierindojās ceturtajā vietā.

Nākamais F-2 posms notiks jūlijā Beļģijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi