Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ātrumlaivu braucējs Slakteris joprojām nav saņēmis kontrabandistu rokās nonākušo laivu

Latvijas komandas "Riga Powerboat Team" pilota Uvja Slaktera laiva, kas jūlija beigās nonāca kontrabandistu rokās, nav atgūta un nav zināms, kad tā tiks dabūta atpakaļ, sarunā ar aģentūru LETA sacīja Latvijas ūdens motosporta federācijas prezidents Atis Slakteris. 

Jau vēstīts, ka U.Slakteris pasaules F-2 čempionāta Itālijas posmā 28.jūlijā, kas norisinājās Brindizi pilsētā, izcīnīja 12.vietu. Iespējams, rezultāts būtu bijis labāks, ja latvietis nestartētu ar īrētu laivu. 

Transporta firma, kuru čempionāta rīkotāji bija nolīguši, lai visas dalībnieku laivas nogādātu no iepriekšējā pasaules čempionāta posma Azerbaidžānas pilsētā Baku uz nākamo posmu Brindizi pilsētā, dalībnieku laivas nogādāja bez starpgadījumiem. Savukārt šoferis, kuram bija uzticēts pārvest "Riga Powerboat Team" laivu konteineru, izrādījās kontrabandists. Grieķijas policija, pārbaudot automašīnu, konteinerā kopā ar laivām atrada deviņus cilvēkus bez personu apliecinošiem dokumentiem. Pastāv aizdomas, ka tā Eiropā tika mēģināts ievest nelegālos imigrantus. 

Kā pastāstīja A.Slakteris, likumsargu rokās nonāca divas "Riga Powerboat Team" laivas, no kurām viena ir U.Slaktera. Aizturēšanas brīdī tika solīts, ka laivas atpakaļ tiks saņemtas nedēļas laikā. 

"Laivas ir atbrīvotas no aresta, un tām vajadzēja būt klāt šajā trešdienā. Taču brīnumi turpinājās, un transporta firmai salūza automašīna, kā rezultātā piegādes datums tika atlikts līdz piektdienas rītam," pauda A.Slakteris, tomēr arī nedēļas pēdējā darba dienā laivas netika atvestas. "Sazinājos piektdien ar transporta kompānijas vadošajiem cilvēkiem, kuri pateica, ka ātrāk par nākamās nedēļas pirmdienu vai otrdienu laivas nav vērts gaidīt." 

A.Slakteris atzina, ka patiesībā neviens pat īsti nezina, kad laivas atkal nonāks "Riga Powerboat Team" aizgādībā. Viņš prata teikt, ka komandai nodarīti lieli zaudējumi, taču ir pārliecināts, ka daļu atmaksās transporta kompānija. "Tomēr ir bijuši arī sliktāki gadījumi, jo reiz laivas palika Saūda Arābijā. Taču šoreiz spēkrati ir Eiropā, tāpēc raugos cerīgāk." 

"Sestdien Jēkabpilī paredzēti Motora svētki, kur skatītājiem bija paredzēts izrādīt kuplu F-2 laivu skaitu. Tomēr bešā nepaliksim, jo apmeklētājiem sarūpēsim iespēju ieraudzīt nu jau leģendāro enduro laivu, ar kuru Francijas pilsētā Ruānā maijā izcīnījām bronzas medaļu pasaules čempionātā. Tā skatītājiem būs ko redzēt," atklāja A.Slakteris. 

Pēc aizvadītiem trim posmiem Slakteris čempionāta ieskaitē ar 12 punktiem no ceturtās pozīcijas atkāpies uz septīto vietu, jo punkti katrā posmā tiek piešķirti labākajiem desmit pilotiem. 

Nākamais posms norisināsies 1.septembrī Lielbritānijas pilsētā Notingemā, kur pērn Slakteris izcīnīja pirmo uzvaru karjerā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi