Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Audru trases operators: Latvijas motosportista nāve iestājās apstākļu sakritības dēļ

Audru trase atbilst starptautiskajiem standartiem, un Latvijas motosportista Jura Apiņa nāve sestdien, 1.jūnijā, visdrīzāk iestājās nelabvēlīgu apstākļu kombinācijas dēļ, uzskata Audru trases operators Andress Halls.

Viņš vēsta, ka Igaunijas vienīgās motosacīkšu trases "Porsche ring" drošība vienmēr ir bijusi uzņēmuma prioritāte, un sestdienas traģēdija ir šoks. "Mēs šo incidentu uztveram ļoti nopietni un pasūtīsim trases rekonstrukciju, kas novērsīs šādas avārijas atkārtošanās iespēju," apliecināja maršruta operatora "Rada" vadītājs Halls.

Viņš apliecina, ka Audru trase atbilst Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) ceturtās paaudzes standartiem, un to vairākas reizes ir testējusi gan Igaunijas Automobiļu federācija, gan FIA. FIA ir arī izsniegusi atbilstošu licenci trases uzturēšanai. Arī Igaunijas Motobraukšanas federācija trasi atzinusi par atbilstošu, un inspektori nekad nav komentējuši sesto pagriezienu, kura tuvumā notika traģēdija.

"Audru apļveida trase pašreizējā izskatā darbojas kopš 2013.gada. Parastā situācijā negadījuma vietā kļūdas gadījumā ne vadītājam, ne transportlīdzeklim nevajadzētu slīdēt šajā virzienā," stāsta Halls.

"Audru trasei ir lielākās izbraukšanas zonas reģionā un, tāpat kā citu reģiona trašu izbraukšanas zonās, ir zāliena segums," skaidro Halls. "Baltijas valstīs nav trašu ar bruģētiem vai grants seguma izbraukšanas laukumiem. Tā kā avārija nav notikusi izejas zonā, seguma materiāls šajā gadījumā neko neizšķirtu."

Šī ir pirmā traģēdija Audru maršruta vēsturē. Pēc Halla teiktā, motosportā kritienus un negadījumus nevar novērst simtprocentīgi. Tas liek īpašu uzmanību pievērst trašu drošībai. "Apliecinu, ka mēs ļoti vēlamies noskaidrot negadījuma cēloņus, visos iespējamos veidos sadarbojamies ar Igaunijas Motobraukšanas federāciju un veiksim pasākumus, lai novērstu šādu incidentu atkārtošanos," sacīja Halls.

Viņš uzsvēra, ka trases teritorijā nākamajā nedēļā ir pasūtīti darbi sestā pagrieziena apkārtnē, lai likvidētu avārijas vietas tuvumā esošo meliorācijas grāvi un paaugstinātu grunts līmeni riepu barjeras priekšā.

Halls uzņēmuma vārdā izsaka līdzjūtību Apiņa tuviniekiem.

Jau vēstīts, ka Apinis gāja bojā sestdien, 1.jūnijā, Audru trasē, gatavojoties sacensībām "Superstock 600" klasē. Traģiskā negadījuma dēļ visas nedēļas nogalē "Porsche ring" trasē paredzētās sacensības ir atceltas. Šajā nedēļas nogalē tur bija iecerēts Baltijas un Latvijas čempionāta pirmais posms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi