Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baumanis arī nākamsezon PČ rallijkrosā startēs STARD vienībā

Latvijas autosportists Jānis Baumanis arī nākamajā sezonā pasaules rallijkrosa čempionātā prestižākajā SuperCar klasē startēs STARD komandas sastāvā.

Pašlaik 26 gadus vecais Baumanis ar STARD komandas "Ford Fiesta" automašīnām startējis jau iepriekšējās divas sezonas, bet šogad viņš kopvērtējumā izcīnīja devīto vietu. Tik augstā vietā nebija nevienas komandas braucējs, kam nav tieša rūpnīcas atbalsta.

Šobrīd STARD plāno uz nākamo gadu izveidot spēcīgu automašīnu. STARD gatavojas pasaules čempionātā startēt ar divām automašīnām.

"Jūtos pagodināts, ka jau trešo gadu pēc kārtas startēšu STARD komandā ar tās lieliskajiem inženieriem un mehāniķiem. Iepriekšējās sezonās bija smagas cīņas ar rūpnīcu komandām, bet nākamsezon es redzu iespēju sasniegt labu rezultātu," sacensību rīkotāji citē Baumaņa teikto.

STARD komanda pieder bijušajam pasaules rallija čempionāta (WRC) un rallijkrosa braucējam Manfrēdam Štolam no Austrijas.

"Esmu ļoti gandarīts, ka varam turpināt sadarbību ar Jāni Baumani, kurš aizvadītajā sezonā paveica ļoti labu darbu. Viņš ir kļuvis par pasaules klases braucēju un ar savu darbu kaldinājis mūsu panākumus. Sasniedzām fantastisku rezultātu, ņemot vērā, ka esam privāta komanda. Nākamgad ceram spert soli uz priekšu, jo nestartēs vairākas komandas un piloti, kuri mums bija priekšā," atzīst Štols.

Baumanis 2015.gadā kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet gadu iepriekš viņš tika pie bronzas. Pirmo pilnu sezonu pasaules čempionāta "SuperCar" klasē viņš aizvadīja 2016.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi