Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Calko palīdz komandai ieņemt 19.vietu savā klasē Lemānas sacīkšu pirmajā kvalifikācijas braucienā

Latvijas autosportists Konstantīns Calko trešdien bija ātrākais braucējs ARC Bratislava komandā, palīdzot tai ieņemt 19.vietu savā klasē leģendāro Lemānas 24 stundu sacīkšu pirmajā kvalifikācijas braucienā.

Pašlaik 23 gadus vecais Calko Lemānas sacensībās sacenšas otrajā spēcīgākajā klasē LMP2. Aģentūra LETA jau ziņoja, ka vispirms trešdien treiņbraucienu sesijā viņš labākajā mēģinājumā apli veica trīs minūtēs un 40,379 sekundēs, kas bija 23.rezultāts no 25 braucēja.

Tikmēr trešdien vakarā, kad bija jau satumsis, pirmajā kvalifikācijas braucienā Calko jau bija ātrāks, trases apli veicot trīs minūtēs un 37,226 sekundēs, kas starp visiem 75 šīs klases braucējiem bija 43.labākais rezultāts, uzreiz aiz sevis atstājot komandas biedru nīderlandieti Riku Breukersu, kamēr trešais ARC Bratislava komandas braucējs un reizē vienības īpašnieks Miroslavs Konopka no Slovākijas kvalifikācijā nestartēja.

Calko kvalifikācijā veica septiņus apļus un tieši viņa rezultāts ļāva ARC Bratislava komandai savā klasē ieņemt 19.vietu 25 komandu konkurencē.

Ātrākā šajā LMP2 klasē bija TDS Racing komanda, kura trases apli veica trīs minūtēs un 29,333 sekundēs.

Savukārt kopējā ieskaitē pirmajā kvalifikācijas braucienā ātrākais bija pazīstamais japānis Kamui Kobajaši, kurš pārstāv spēcīgākās LMP1 klases vienību Toyota Gazoo Racing vienību. Bijušais Pirmās formulas (F-1) pilots trases apli veica trīs minūtēs un 18,793 sekundēs.

Kopējā vērtējumā ARC Bratislava komanda bija 25.ātrākā starp 60 vienībām.

Zīmīgi, ka pirmais kvalifikācijas brauciens sākās vēlāk nekā plānots, jo pirms tās treniņbraucienā notika avārija, tāpēc nācās labot trases aizsargbarjeru. Šī iemesla dēļ kvalifikācija plānoto divu stundu vietā bija par 20 minūtēm īsāka.

Ceturtdien dalībnieki aizvadīs vēl divus kvalifikācijas braucienus, pēc kuriem tiks noteikta starta secība sacensībām, kas sāksies sestdien, bet noslēgsies svētdien.

Šogad bez jau minētā Kobajaši sacensībās piedalās arī tādi zināmi autosportisti kā brazīlieši Nelsons Pikē juniors, Rubenss Barikello un Brunu Senna, kā arī vairāki citi savulaik F-1 spēkus izmēģinājuši braucēji.

Kāds Latvijas braucējs Lemānas 24 stundu sacensībās piedalās pirmo reizi vēsturē.

Pirms sacensībām Calko aģentūrai LETA norādīja, ka galvenais mērķis šogad būs sasniegt finišu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi