Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Celt putekļus un savus fanus kājās

Jaunā vizuālā dizainā Eiropas Rallija čempionāta (ERČ) posmu Latvijā rallijā Liepāja aizvadīs mājinieku favorīta Ralfa Sirmača ekipāža. Kopvērtējuma trešās vietas īpašnieks Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu iepriekšējā posmā Čehijā piedzīvoja avāriju, pēc kuras viņu mašīna aizdegās. Uz Latvijas posmu izdevies atjaunot spēkratu par septiņdesmit procentiem, taču šis apstāklis nav mazinājis latviešu apņemšanos cīnīties par visaugstākajām vietām ERČ kopvērtējumā. Lai to paveiktu, savu skatītāju priekšā šajā nedēļas nogalē jāattaisno favorītu statuss.

"Mašīna cieta pamatīgi, jo motortelpu paši dzēsām kādas trīs vai četras minūtes. Cieta virsbūve, motortelpa, vadības mehānismi un citi svarīgi mezgli, tāpēc paldies SRT kluba rallija komandas Škoda Baltic Motorsport mehāniķiem, kuri, strādājot vairākās maiņās, mašīnu ir saveduši kārtībā," pirms Latvijas rallija cienītāju svarīgākā sezonas notikuma atklāja Sirmacis. Mašīnai tika nomainīta visa virsbūve, ielikts jauns dzinējs un atjaunota ritošā daļa. Tāpat latviešu vadītajai Škoda Fabia R5 būs jauns vizuālais dizains, kurš veidots nacionālos motīvos.

"Tā bija mana ideja, ka uz Liepājas ralliju, kas ir mūsu mājas sacensības, vajadzīgs jauns dizains, jo virsbūvi tāpat nāktos pārlīmēt. Tāpēc kopā ar dizaina kompāniju GoldGroup uz šo ralliju izstrādājām jaunu vizuālo koncepciju, kurā iekļauti Lielvārdes jostas motīvi, mūsu valsts karogs un ģerbonis. Esam saņēmuši atļauju, ka varam izmantot valsts simbolus. Ar šādu dizainu vēlamies pateikties mūsu daudzajiem līdzjutējiem, atbalstītājiem, savām ģimenēm, kā arī vēlamies pateikt, ka esam lepni, pārstāvot Latviju un tās iedzīvotājus," teica Šimins.

Rallijs Liepāja vienlaikus būs gan FIA Eiropas rallija čempionāta 9. posms, gan FIA ERC Junioru čempionāta noslēdzošais 6. posms, gan Latvijas rallija čempionāta 7. posms, kā arī NEZ rallija čempionāta 2. un 3. posms. Kopumā uz starta stāsies vairāk nekā četrdesmit ekipāžu. Pēc astoņiem posmiem no desmit Sirmacis ir trešajā vietā kopvērtējumā, atpaliekot no poļa Kajetana Kajetanoviča un krieva Alekseja Lukjaņuka.

Visu rakstu lasiet piektdienas, 16. septembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi