Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Ceturto reizi Hard Enduro prestižajās RocketBiker sacensībās uzvar Siliņš

Tukuma novada Zentenes pagasta Dzirciemā sesto gadu pēc kārtas risinājās starptautiskais "Hard Enduro" festivāls "RocketBiker 2024", kurā uz starta stājās 160 labākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas motosportisti, kā arī viens braucējs no Somijas. Ceturto reizi par "RocketBiker” galvenās distances uzvarētāju tika kronēts Edgars Siliņš.

Sacensības notika trīs dienu garumā un stiprākie tika noskaidroti nakts sacensībās, prologā, "Flattrack" un Super Enduro” disciplīnās, kā arī galvenajā "Hard Loop" distancē. Tāpat šogad pirmo reizi "Rocketbiker" sacensībās "Prologs" un "Hard Loop" tika vērtēti arī Latvijas kausa un Lietuvas čempionāta posmu ieskaitē.

“RocketBiker” festivāls tika atklāts piektdien, 16. augustā, ar nakts sacensībām, kurās 12 km garajā tumšajā meža trasē uzvaras laurus otro gadu pēc kārtas plūca 2017. gada Eiropas čempions Enduro Edgars Siliņš, aiz sevis uz goda pjedestāla atstājot Aivaru Kūkoju un Jurto Braueru no Igaunijas.

Savu dominanci trasē Siliņš turpināja demonstrēt arī nākamajā dienā "Prologā" jeb kvalifikācijā, kurā viņš finišu sasniedza visātrāk. Otro vietu šeit ieguva Miko Poders no Igaunijas, bet trešais palika Miks Rasmanis.

“Super Enduro" disciplīnā, kurai kvalificējās 32 ātrākie "Prologa" braucēji atkal uzvarēja Edgars Siliņš. Šeit sacīkste notika pēc “Play off” sistēmas pa pāriem mākslīgi veidotā šķēršļu trasē. Edgars iekļūstot labāko astoņu sportistu finālbraucienā trīs apļu ietvaros bija izveicīgākais un guva uzvaru. Otro vietu izcīnīja Kristaps Ķīlis, bet trešais otro gadu pēc kārtas palika Miko Poders no Igaunijas. Kā ceturtais finišu finālā sasniedza pērnā gada šīs disciplīnas vicečempions Miks Rasmanis, 5. vietu ieguva Māris Biruls, 6. vieta - Kārlim Reinfeldam, 7. vieta - Ingusam Supem, kurš startēja ar 85cc klases motociklu, bet 8. vieta - Laurim Ērmanim.

Ja "Super Enduro" Ērmanis bija tikai astotais, tad "Flattrack", kas ir brauciens pa apli, Lauris bija pats ātrākais. Otro goda pjedestāla pakāpienu ieņēma Miks Rasmanis, bet trešo - Edgars Siliņš.

Nakts sacensības, “Prologs”, “Super Enduro”, “Flattrack”, protams, bija iesildīšanās pirms galvenās trases, kuras kopējais garums bija 60 km. Lai kļūtu par “Rocketbiker Enduro 2024” finišētāju, dalībniekam bija jāveic šī mākslīgo un dabīgo šķēršļu trase kontrollaika ietvaros (4 h). To visātrāk izdarīja Edgars Siliņš, kārtējo reizi nodemonstrējot savu pārākumu pret konkurentiem. Par “RocketBiker 2024” vicečempionu kļuva Miko Poders no Igaunijas, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena tāpat kā 2023. gadā kāpa Miks Rasmanis.

Kopumā trasi kontrollaika rāmjos no 160 braucējiem veica 40 sportisti, apliecinājumā par paveikto saņemot finišētāju piemiņas medaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi