Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Eiropas autokrosa čempionāta spēcīgākajā klasē Bauskā uzvar Ervīns Grencis

Latvijas valsts himna izskanējusi Eiropas autokrosa čempionāta otrajā posmā Mūsa Raceland trasē Bauskā, jo spēcīgajā SuperBuggy klasē 22 sportistu konkurencē uzvarēja pieredzējušais autosportists Ervīns Grencis.

Otrajā vietā Petr Nikodem no Čehijas, trešais Mike Bartelen no Nīderlandes.

Cross Car klasē uzvarēja David Meat no Francijas, bet spāņi Miguel Gayoso Vazquez un Ivan Piņa Chinchilla otrais un trešais. JuniorBuggy ieskaitē uzvarēja Francijas spportists - Malone Feuillade, otrais finišēja nīderlandietis Eliška Pytlounova un trešais Eliška Plna no Čehijas. Savukārt latviete Monta Henilāne agri no rīta iekļuva sadursmē un nefinišēja. Buggy 1600 klasē uzvarēja vācietis Steven Laubach, otrais Styn Jaspers un trešais Jakub Novotny.

Jānis Bergs, FIA Eiropas autokrosa čempionāta posma Latvijā rīkotājs: “Veiksmīgi aizvadītas sacensības ar Eiropas spēcīgāko autokrosa braucēju dalību. Vasara un autokrosa svētki Bauskā, turpinām gadu desmitiem esošās tradīcijas. Izdevās labi sagatavot trases segumu un viss noritēja pēc plāna, kas ir profesionālas komandas nopelns, jo katrs ir atbildīgs par savu jomu. Īpašs paldies skatītājiem, kas ar savu klātbūtni apliecina, ka šis pasākums ir novērtēts un nepieciešams.”

Papildus Eiropas autokrosa čempionātam, pēc 15 gadu pārtraukuma skatītājiem bija rallija šovs. Piedalījās seši autosportisti, kas veica katrā braucienā 4 apļus, tad tika izrēķināts labākais rezultāts. Pēc 32 gadu pauzes, finišējot sestajā vietā, labi zināmais Pēteris Neikšāns, kurš atzina, ka viņam bija satraukums pirms braucieniem. Piektajā vietā finišēja Jurģis Meisters, godpilnajā ceturtajā vietā Jānis Berķis. Leģendārais rallija pilots Ivars Vasaraudzis finišēja trešajā vietā, otrais savā mājas trasē Māris Neikšāns, savukārt uzvara Kalvim Blūmam no Raunas.

Rallija šova uzvarētājs Kalvis Blūms: “Šajā trasē braucu pirmo reizi, būtu gribējis kādus 20 apļus patrenēties, tad varētu pārliecinošāk braukt. Rīts gan sākās ar tehniskām auto ķibelēm, bet visu salabojām un bija prieks sacensties ar vecmeistariem. Tā kā uzvarēju, ar rezultātu esmu ļoti apmierināts, paldies par uzaicinājumu. Bija gandarījums, vērot Eiropas autokrosa čempionātu klātienē, tas bija gluži kā bērnībā.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi