Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

F-1 testi Barselonā: Briest intrigai trasē

Testu ierobežojumi pirms Pirmās formulas 2016. gada sezonas sākuma ir sasnieguši jaunus rekordus - jauno modeļu izmēģinājumiem komandām atvēlētas vien astoņas testu dienas (pērn bija 12). Tas nozīmē - katra testu diena tiek rūpīgi izplānota un katra tehniska kļūme vai aizķeršanās var ievērojami ietekmēt sagatavošanās procesu, tas savukārt vistiešākajā veidā atsauksies uz snieguma kvalitāti pirmajos posmos.

Lai arī tehniskajos noteikumos būtiskas izmaiņas nav notikušas un visas komandas faktiski turpina attīstību uz pagājušā gada modeļu bāzes, lielāko progresu var panākt dzinēju ražotāji, kuriem šogad ir brīvas rokas. Tās ir labas ziņas Ferrari, Renault un Honda kompānijām, kas centīsies samazināt Mercedes jaudas pārsvaru.

Ferrari jau pērn pierādīja, ka var atrast iespējas progresam, un šogad ar Maranello komandu tiek saistītas lielas cerības. Ja tās piloti Sebastiāns Fetels un Kimi Reikenens spēs regulāri iesaistīties cīņā ar Lūisu Hamiltonu un Niko Rosbergu, čempionāta intriga iegūs pavisam citus apgriezienus. Pirmās četras testu dienas nevar dot viennozīmīgu atbildi uz šo jautājumu, tomēr pirmās pazīmes liecina, ka Ferrari turpina progresēt. Ar pārsteidzošu vieglumu ST16F modelis spēja pielāgoties dažādiem regulējumiem, dzinēja jaudas padeves parametru izmaiņām un riepu veidiem, turklāt saglabāja ļoti augstu tempu (Fetels palika nepārspēts pirmajās divās dienās, Reikenens - pēdējā).

Var teikt, ka testiem šāda situācija ir normāla, un visas pārējās komandas arī daļu laika veltīja, lai novērstu neparedzētus īssavienojumus. Tomēr tā vairs nav taisnība - Mercedes komanda izturības līmeni ir pacēlusi nebijušos augstumos un četrās dienās nobrauca 666 apļus jeb vairāk nekā 3000 kilometru (vairāk nekā 10 Grand Prix sacīkšu distanču!). Arī pati komanda nebija cerējusi, ka jaunais modelis W07 būs ložu drošs, un tāpēc pēc pirmajām divām dienām nācās pielāgot darba grafiku. Lai nenoslogotu pilotus un nepārsniegtu viņu spēju kapacitāti vienai dienai, Rosbergs un Hamiltons pēdējās divās dienās dalīja pienākumus trasē.

Tam, ka šobrīd Mercedes negozējas ātrāko apļa laiku tabulas pirmajā ailē, nav nozīmes - komandām ir dažāda sagatavošanās programma, un apļa laiki kļūs aktuāli otrajā testu sesijā, kas šeit, saulainajā Barselonas pievārtē, atsāksies 1. martā.

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi