Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Fetels aiziet no Red Bull komandas

Iepriekšējo četru sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Sebastjans Fetels sestdien pavēstījis par aiziešanu no Red Bull komandas.
Kaut Fetelam līgums bija spēkā līdz 2015.gada beigām, viņš izmantojis līguma punktu par tā laušanu. Red Bull pavēstīja, ka vācieša vietā no 2015.gada stāsies krievu braucējs Daniils Kvjats.

Līdz ar to realizējies pirmais no pēdējās nedēļās baumotajiem lielajiem darījumiem F-1 pasaulē. Paredzams, ka Fetels dosies uz Ferrari komandu, kur stāsies divkārtējā pasaules čempiona Fernando Alonso vietā, savukārt pats Alonso pievienosies McLaren vienībai, aizstājot Džensonu Batonu.

Red Bull pašlaik 27 gadus veco Fetelu atbalstīja kopš 1998.gada. F-1 čempionātā vācietis debitēja 2007.gadā, kad BMW Sauber komandā aizvietoja savainoto poļu braucēju Robertu Kubicu, bet vēlāk tā paša gada sezonā Fetels kļuva par Toro Rosso vienības pilnvērtīgu braucēju.

Pirmajā pilnajā sezonā Toro Rosso komandas sastāvā 2008.gadā Fetels negaidīti uzvarēja Itālijas Grand Prix, bet 2009.gadā viņš pievienojās Red Bull vienībai, jau pirmajā sezonā kļūstot par visu laiku jaunāko pasaules vicečempionu. Savukārt no 2010. līdz 2013.gadam viņš jau triumfēja pasaules čempionātā, ko šosezon gan nespēs atkārtot, jo sacensībās neapšaubāms pārsvars pieder Mercedes sportistiem.

Tikmēr Kvjats nākamajā sezonā Red Bull komandā būs austrālieša Daniela Rikjardo komandas biedrs. Pašlaik 20 gadus vecais krievu sportists F-1 čempionāta komandā Toro Rosso debitēja šosezon un līdz šim 14 startos ticis pie astoņiem punktiem.

Alonso par pasaules čempionu kļuva 2005. un 2006.gadā, pārstāvot Renault komandu. Savas karjeras laikā viņš pārstāvējis arī Minardi un McLaren-Mercedes, bet Ferrari sastāvā viņš brauc kopš 2010.gada.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā pārliecinošas pirmās divas vietas ieņem Mercedes piloti Hamiltons un Rosbergs, trešais ir Red Bull braucējs Daniels Rikjardo, bet Alonso atrodams ceturtajā pozīcijā, kuram seko Fetels.

15. no sezonas 19 posmiem šajā nedēļas nogalē risināsies Japānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi