Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

FIA neļauj veikt būtiskas izmaiņas riepu sastāvā

“Pirelli” plānotās izmaiņas riepu jomā būs nenozīmīgas un krietni mazākas nekā sākumā bija plānots, jo FIA paziņojusi, ka izmaiņas veicamas tikai drošības apsvērumu dēļ.

Jauno situācijas skaidrojumu ar prieku ir uzņēmusi arī “Pirelli” kompānija, kuras lielākā vēlme mainīt riepu sastāvu ir motivēta ar iespēju novērst riepu sadalīšanos sacīkstes laikā, kā tas vairākkārt ir noticis pēdējos posmos. Lai izvairītos no līdzīgiem gadījumiem, kas eventuāli varētu novest pie bīstamām avārijām, tiks veiktas tikai nelielas izmaiņas riepu struktūrā.

Tomēr komandām, kā “Red Bull”, kas cerēja uz nopietnām izmaiņām riepu sastāvā, kuras palīdzētu tām pārvarēt straujos dilšanas tempus, būs jāatmet cerības uz šādu risinājumu – FIA ir stingri paziņojusi, ka nepieļaus nopietnas izmaiņas riepu sastāvos ar mērķi samazināt boksu apmeklējumu skaitu un dilšanas tempus.

Turklāt FIA ir paziņojusi, ka riepas netiks pielīdzinātas 2012.gada versijai, kā sākotnēji bija plānots. Savu nostāju FIA pamato ar noteikumu punktu 12.6.3., kurā teikts, ka riepu specifikācija tiek apstiprināta līdz 1.septembrim iepriekšējās sezonas laikā un vēlāk to vairs nedrīkst izmainīt, ja vien netiek panākta visu komandu vienbalsīga piekrišana. Lai gan noteikumos ir arī klauzula par to, ka izmaiņas var tikt veiktas gadījumā, ka riepu ražotājs vai FIA tehniskais delegāts atzīst tās par ‘tehniski nepiemērotām’, tomēr šis gadījums nekvalificējas zem šī punkta. Pēc FIA domām četru boksu apmeklējumu sacīkste un straujie nodiluma tempi nav pietiekami iemesli, lai būtiski mainītu riepu sastāvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi