Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FIA sūdzēs tiesā Formula-1 komandu asociāciju

Piektdien pēcpusdienā Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) nāca klajā ar paziņojumu, ka nekavējoties uzsāk tiesu darbus pret Formula-1 komandu asociāciju (FOTA). “FIA juristi ir izskatījuši FOTA draudus izveidot alternatīvu sacīkšu seriālu. FOTA un īpaši Ferrari rīcībā saskatāmi likumu pārkāpumi, ieskaitot līgumattiecību pārkāpšanu, Ferrari juridisko saistību nepildīšanu un sacensību noteikumu ignorēšana,” teikts FIA oficiālajā paziņojumā.

Jau ziņots, ka Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāts ceturtdien piedzīvoja šķelšanos, astoņām komandām paziņojot par alternatīvu sacensību organizēšanu jau nākamajā sezonā.Pirmās formulas komandu asociācija (FOTA) informēja par gatavību izveidot čempionātu, kas būs alternatīva Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) rīkotajām F-1 sacīkstēm.FOTA apvieno "McLaren", "BMW Sauber", "Renault", "Toyota", "Brawn", "Ferrari", "Red Bull" un "Toro Roso" komandas. FIA nosacījumiem iepriekš piekrita "Williams" un "Force India" komandas, kā arī F-1 potenciālie jaunpienācēji USF1, "Campos" un "Manor".FOTA nevēlējās piekrist FIA plāniem ieviest F-1 izmaksu griestus un arī citos jautājumos pusēm bija atšķirīgs viedoklis par sporta veida attīstību."Ir kļuvis skaidrs, ka komandas vairs nevar turpināt kompromisus uz fundamentālu sporta vērtību rēķina. Komandām nav citas iespējas, kā sākt gatavot jaunu čempionātu, kas atbilst tās dalībnieku un sponsoru vērtību izpratnei," teikts FOTA komandu paziņojumā.Jaunajam čempionātam būs caurspīdīga organizatoriskā sistēma, vienoti noteikumi, un tas būs atvērts jauniem dalībniekiem, sola FOTA komandas.FIA oficiālā paziņojumā sākotnēji pauda tikai nožēlu par FOTA lēmumu, taču apgalvoja, ka tas federācijai neesot pārsteigums. “FIA nevar pieļaut bruņošanās sacensību F-1 čempionātā un arī nevar ļaut FOTA diktēt Formula-1 noteikumus,” teikts paziņojumā.Pieteikumu pieņemšana 2010.gada čempionātam, kā plānots, beigsies piektdien vakarā, piebilduši FIA pārstāvji.(_papildināta ar pirmajām divām rindkopām_)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi