Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Jonass PČ posmā Ķegumā paliek divpadsmitais

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Zelta zirga trasē Ķegumā ieņēma 12. vietu pasaules čempionāta sezonas devītā posma - Latvijas Grand Prix - sacensībās prestižākajā MXGP klasē. Jonass pirmajā braucienā bija 17. pozīcijā, bet otrajā braucienā finišēja sestajā vietā, kas summā deva 19 punktus un 12. vietu.

Posmā uzvaru izcīnīja slovēnis Tims Gajsers, otrais bija francūzis Romēns Fevrs, bet trešo vietu izcīnīja šveicietis Arno Tonuss. Šīs trijotnes sportisti katrs iekrāja pa 40 punktiem, bet tā kā Gajsers bija ātrākais otrajā braucienā, viņš svinēja uzvaru arī posmā

Jonass pirmā brauciena pirmajā līkumā pēc starta piedzīvoja kritienu un sacensības uzsāka no trešā desmita, pakāpeniski paceļoties un finišējot 17. vietā.

Sacensību pirmajā aplī vadībā izvirzījās itālis Antonio Karioli, kuru ceturtajā aplī apdzina Tonuss. Vēlāk Kairoli piekāpās arī nīderlandietim Džefrijam Herlingsam, kurš kāpināja tempu un pāris apļus pirms finiša apdzina arī Tonusu. Uzvaru svinēja Herlingss, otrais bija Tonuss, trešo vietu ieņēma Kairoli, bet kopvērtējuma līderis Gajsers bija sestais.

Tikmēr otrais brauciens Jonasam bija krietni veiksmīgāks, viņam braucot līdzās savam komandas biedram Armīnam Jasikonim no Lietuvas un izcīnot sesto vietu.

Neveiksmi otrā brauciena sākumā piedzīvoja Kairoli, kurš pēc kritiena iedzīvojās smagā pleca savainojumā. Līderpozīcijā ilgstoši atradās šveicietis Žeremī Sīvers, taču pēc 12 apļiem Gajsers viņu apdzina un svinēja uzvaru. Sīvers pēc tam piekāpās arī Fevram, kurš pāris apļus pirms finiša izrāva otro vietu, atstādams šveicieti uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena.

MXGP klasē pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ir Tims Gajsers, kurš iekrājis 391 punktu, par 33 punktiem apsteidzot Kairoli. Nākamie sekotāji ir vairāk nekā 100 punktu attālumā, bet Jonass ar 186 punktiem ieņem desmito pozīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi