Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

FOTO: Silverstounā triumfē Marks Vēbers

Visai pārliecinošu uzvaru Formula-1 čempionāta desmitajā posmā Lielbritānijas Grand Prix izcīņā Silverstounas trasē svētdien izcīnīja Red Bull komandas pilots Marks Vēbers. Viņam šis bija trešais panākums sezonā. Otrajā vietā ierindojās čempionāta līderis Lūiss Hamiltons, trešajā – Niko Rosbergs.

F-1 čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem Hamiltonam ir 145 punkti, bet viņa tuvākajam sekotājam Džensonam Batonam – 133 punkti. Seko Vēbers 128, Fetels 121, Alonso 98 un Rosbergs 90 p.

Sacīkšu startā pagalam nepaveicās kvalifikācijas uzvarētājam Sebastjanam Fetelam. Pirmajos metros viņš gandrīz sadūrās ar savu komandas biedru Vēberu, tad pēc vieglas sadursmes ar Hamiltona auto viņa mašīnai plīsa riepa un nācās izbraukt no trases. Pēc boksu apmeklējuma Red Bull pilots brauca pēdējā vietā. Priekšpēdējais bija Felipe Masa, kuru piemeklēja līdzīgs liktenis.

Līderpozīcijas izkaroja Vēbers, viņam ar dažu sekunžu atstarpi sekoja Hamiltons, bet viņu tuvākie sekotāji Kubica, Rosbergs, Alonso, Barikello, Šūmahers un Batons atpalika par 15 un vairāk sekundēm.

Pēc pirmo pitstopu apmeklējuma par lielāko ieguvēju varēja uzskatīt Džensonu Batonu, kurš pēc neveiksmes kvalifikācijā (tikai 14.vieta) bija pakāpies uz piekto vietu. Savukārt tehnisku problēmu dēļ sacīkstes boksos beidzās Kubicam.

27.aplī de la Rosas mašīnā ietriecās Zutils, un atlūzu novākšanai trasē devās drošības mašīna. Vēbera pārsvars pār Hamiltonu tobrīd bija aptuveni sešas sekundes. Viņiem sekoja Rosbergs, Alonso un Batons. Tiesa, spāņu pilotam par incidentu ar Kubicu tika piespriests sods izbraukt cauri boksu celiņam, tas viņam maksāja atkrišanu uz 16.vietu un izstāšanos no cīņas par uzvaru.

Pēc sacīkšu atsākšanās Vēbers veica vairākus ātrākos apļus, diezgan ātri atjaunoja 5 – 6 sekunžu pār Hamiltonu un pārliecinoši aizvadīja braucienu līdz uzvarošām beigām. Pēdējos apļos vietu secība pirmajā sešniekā vairs nemainījās – aiz Rosberga finišēja Batons, Barikello un Kobajaši.

Tostarp cīņu par vērtīgajiem ieskaites punktiem čempionāta kopvērtējumā diezgan veiksmīgi turpināja Fetels. Līdz 38.aplim viņš bija pakāpies uz devīto vietu, tad apsteidza Šūmaheru, pēc tam arī Zutilu un sacīkstes beidza septītajā vietā.

Vēberam šī uzvara arī bija īpaša, ņemot vērā, ka dienu iepriekš Red Bull netieši ierādīja viņam otrā numura vietu, jauno antispārnu pirms kvalifikācijas atdodot viņa komandas biedram. “Nav slikti otrajam pilotam,” bija austrālieša replika pēc komandas vadības apsveikumiem pa radio.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

F-1 Lielbritānijas Grand Prix

1.Marks Vēbers (Austrālija, Red Bull)
2.Lūiss Hamiltons (Lielbritānija, McLaren) +1,3
3.Niko Rosbergs (Vācija, Mercedes) +21,3
4.Džensons Batons (Lielbritānija, McLaren)  +21,9
5.Rubenss Barikello (Brazīlija, Williams) +31,4
6.Kamui Kobajaši (Japāna, Sauber) +32,1
7.Sebastjans Fetels (Vācija, Red Bull) +36,7
8.Adrians Zutils (Vācija, Force India) +40,9
9.Mihaels Šūmahers (Vācija, Mercedes) +41,5
10.Niko Hulkenbergs (Vācija, Williams) +42,0

Kopvērtējums

1.L.Hamiltons 145
2.Dž.Batons 133
3.M.Vēbers 128
4.S.Fetels 121
5.F.Alonso 98
6.N.Rosbergs 90
7.R.Kubica 83
8.F.Masa 67

Konstruktoru kauss
1.McLaren 278
2.Red Bull 249
3.Ferrari 165
4.Mercedes 126
5.Renault 89
6.Force India 47

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi