Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Freibergs un Šileika MXGP posmā Ķegumā izcīna punktus pasaules čempionātā ieskaitē

Latvijas motosportisti Uldis Freibergs un Tomass Šileika svētdien Ķegumā pasaules čempionāta motokrosā devītajā posma - Latvijas "Grand Prix" - guva ieskaites punktus prestižākajā MXGP klasē.

Pirmajā divdesmitniekā finišējušie motosportisti nopelna punktus pasaules čempionāta ieskaitē un Freibergs tos ieguva, pirmajā braucienā finišējot 17.vietā. Tuvu tam bija arī Šileika, kurš vēl dažus apļus pirms finiša bija priekšā Freibergam, taču viņam dubļainajā trasē neizdevās noturēties labāko 20 pulkā.

Otrajā braucienā Šileika bija 18., bet Freibergs finišēja trīs sekundes pēc viņa un bija pozīciju zemāk.

Pirmajā braucienā labāko sešiniekā bija četri nīderlandieši, uzvaru izcīnot Džefrijam Herlingsam. Otrais bija slovēnis Tims Gajsers, bet aiz viņa divi uzvarētāja tautieši Glens Koldenhofs un Braians Bogerss.

Otrajā braucienā pirmais finišēja spānis Horhe Prado, revanšējoties par pirmajā braucienā piedzīvoto kritienu, tālāk sekoja Gajsers, Herlingss, Koldenhofs un Bogerss, bet pirmo sešinieku noslēdza šveicietis Žeremī Sīvers.

Posmā ar 45 punktiem uzvarēja Herlingss, otrais bija Gajsers ar 44 punktiem, 39 punkti bija Prado, bet 38 - Koldenhofam. Freibergs guva sešus punktus un bija 19., bet Šileika ar trīs punktiem ierindojās 23.pozīcijā. 

MXGP klasē šosezon vairs nestartēs Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass, kurš pagājušā nedēļas nogalē Vācijas posmā guva traumu.

Pasaules čempionātā kopvērtējuma līderis ar 454 punktiem ir Gajsers, kurš par četriem punktiem apsteidz Prado, bet 386 punktus iekrājis Herlingss. Jonass ar 274 punktiem atrodas astotajā pozīcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi