Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Frinss izsit konkurentu Bjanki un izcīna F-Renault titulu [Video]

Robins Frinss iepriekšējās nedēļas nogalē aizraujošā un strīdīgā sacīkstē Katalonijas trasē Barselonā ir izcīnījis Formula Renault 3,5 titulu.

Sacīkstes laikā Frinss izsita no trases savu tiešo sāncensi uz titulu Žilu Bjanki, kurš tobrīd bija lieliskās pozīcijās, lai izcīnītu titulu. Sadursme notika brīdi pēc tam, kad francūzis Bjanki apdzina Frinsu, kurš savukārt jau nonāca Kevina Magnusena uzbrukumu krustugunīs. Tomēr pirms ceturtā līkuma holandietis strauji iebrauca iekšmalā un uztriecās Bjanki formulai (skatīt video).

Šī bija tikai pirmā Frinsa sezona F-Renault galvenajās sērijās un viņš sāka ar lielisku uzvaru jau otrajā sacīkstē Aragonā, kurai vēlāk pieskaitīja arī panākumus Maskavā un Hungaroringā. Tostarp Bjanki cīņu par titulu uzsāka tikai sezonas otrajā pusē pēc uzvaras Silverstonā un panākuma Pola Rikāra trasē.

Pirmajā braucienā izšķirošajā posmā Barselonā Frinss kāpa uz pjedestāla, kamēr Bjanki cieta pēc sadursmes ar Magnusenu un nodeva titula vadības grožus Frinsa rokās. Vēl pērn holandietis triumfēja ar krietni mazāk jaudīgu tehniku Formula Renault 2.0 kategorijās, kur jauda nepārsniedz 210 zirgspēkus, kamēr 3.5 litru kategorijā jauda ir ap 350 zirgspēkiem. Turklāt šogad F-Renault 3,5 sērijās ir ieviesta F1 stila DRS sistēma, kas padarījusi šīs sacīkšu formulas vēl krietni ātrākas taisnēs un snieguma ziņā līdzvērtīgas GP2 seriāla formulām.

Jāatzīmē, ka šobrīd Robins Frinss, kuru atbalsta ģimenes uzņēmums “Frijns Industrial Group”, ir izcīnījis titulus trīs gadus pēc kārtas: 2010.gadā viņš kļuva par Formula BMW Europe čempionu, pērn ieguva F-Renault 2.0 titulu, bet tagad arī 3.5 litru kategorijas čempiona nosaukumu. Robinam Frinsam jau ir ieplānoti jauno pilotu testi “Sauber” komandas sastāvā Abu Dabi, bet par šo uzvaru F-Renault čempionātā holandietis tiks pie iespējas izmēģināt arī “Red Bull” formulu šajos jauno pilotu testos.

Jāpiebilst, ka pirms izšķirošā posma Katalonijā tika apstiprināts arī nākamās sezonas F-Renault 3,5 kalendārs, no kura ir pazuduši Nirburgringas un Silverstonas posmi, kuru vietā nākušas Moncas un Red Bull Ring trases:

6-7.aprīlis: Monca
27-28.aprīlis: Aragona
25-26.maijs: Monako
1-2.jūnijs: Spa
22-23.jūnijs: Maskava
13-14.jūlijs: Red Bull Ring
14-15.septembris: Hungarorings
28-29.septembris: Pola Rikāra trase
19-20.oktobris: Katalonija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi