Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Gross pirmo reizi startēs F-1 ātrumlaivu čempionāta posmā Ņevā

Latvijas pilots Uģis Gross gatavojas nedēļas nogalē pirmo reizi startēt F-1 ātrumlaivu čempionāta posmā Sanktpēterburgā, Krievijā.Līdz šim Gross nav startējis Sanktpēterburgā, kur F-1 ātrumlaivu pasaules čempionāta 3. posms risināsies Ņevā iepretim Ermitāžai. Pēc otrā posma Somijā F-1 ātrumlaivu kalendārā bija gandrīz divus mēnešu ilgs pārtraukums, kura laikā Gross trenējās arī Itālijā Gido Kapelīni bāzē.

Gross prognozē, ka sacīkšu apstākļi Sanktpēterburgā varētu būt nedaudz līdzīgi Rīgai, jo upei ir betona apmales, un ūdens atskalosies no tām atpakaļ un sitīs viļņus. "Man jau patīk, jo grūtāk, jo labāk," teica Latvijas F-1 pilots, norādot, ka tehnikas pārsvars būs konkurentu pusē. Visi konkurenti, kas cīnās par pirmo sešinieku, brauc ar pilnīgi jaunām šī gada izlaiduma laivām, bet Grosa DAC laiva jau ir krietni vecāka.Gross kopā ar "Zepter Team" komandas mehāniķiem Itālijā vēlreiz izmēģinājis abus sacīkšu dzinējus un pašlaik viss esot kārtībā, kaut garantēt tehniskajā sporta veidā neko nevar. Itālijā trenējušies arī vairāki citu valstu piloti.Piektdien Sanktpēterburgā sportistu laivām tiks veikta tehniskā komisija, bet vēlāk nedēļas nogalē divās dienās jāaizvada divi sacīkšu braucieni. Pirms tam vēl būs brīvie treniņi un kvalifikācija. Trīs reizes Krievijā ir uzvarējis Grosa komandas biedrs Kapelīni, taču pērn pirmais bija zviedrs Jūnass Andersons.

Gross šogad pēc divos posmos aizvadītajiem četriem sacensību braucieniem kopvērtējumā ir desmitajā vietā. Viņa augstākais sasniegums ir sestā vieta Portugāles posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi