Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Gross: Uzvaru nesolu, bet par rūtoto karogu cīnīšos

Sestdien un svētdien Rīgā startēs F-2 Pasaules kausa posma sacensības ātrumlaivām, taču viens no labākajiem Latvijas pārstāvjiem Uģis Gross tās nesagaida pārāk labā noskaņojumā. «Jūtos noguris,» jelgavnieks neslēpj, ka apdomā iespēju šogad likt punktu aktīvā sportista gaitām.

Kādā noskaņojumā sagaidi startu Rīgā?

Sezona sākās veiksmīgi. Kontinentālā kausa izcīņas kopvērtējumā ieguvu otro vietu. Pavasara sesijā Portugālē ieguvu piekto vietu pirmajā pasaules čempionāta posmā, ko vērtēju kā ļoti augstu rezultātu. Pēc tam finišēju pirmais Skandināvijā, taču tad sekoja kritums. Pagura gan tehnika, gan es pats. Startiem ir grūti savākties. Visas runas par un ap mums mazliet apnikušas. Ir dažādas nesaskaņas federācijā, kas ļoti nomāc. Komandā gan ir viss kartībā. Paldies Agrim Kalnciemam, kas man palīdzējis tikt tik tālu. Taču ir citi, kas kaut ko rīvē.

Tas nozīmē, ka sezonas beigās iespējama atvadīšanās no lielā sporta?

Ļoti nopietni šo iespēju apsveru.

Un ko tālāk?

Protams, ģimene, mājas. No ūdensmotosporta aiziet prom pavisam gan nedomāju. Droši vien paliktu trenera darbā. Esmu pirmais Latvijas ūdensmotosportists, kurš izcīnījis pasaules čempiona titulu, pirmais, kas ieguvis Eiropas čempiona titulu F-2 klasē. Sasniegumi ir itin labi. Mana pieredze varētu būt īpaši noderīga jaunajai paaudzei.

Kādi mērķi nedēļas nogalē sacensībās starp Akmeņu un Vanšu tiltiem?

Nevaru apsolīt, ka uzvarēšu. Nejūtos tik gatavs. Taču mērķis noteikti ir finišēt. Ceru, ka Rīgā beidzot uzvarēs Uvis Slakteris, neskatoties uz to, ka viņš skaitās mans sāncensis. Astoņu gadu laikā, braucot šajā klasē, uzvaru savās mājās viņš ir nopelnījis. Ja ne uzvaru, tad vismaz vietu trijniekā. Divus gadus viņam šo prieku esmu laupījis, un viņš palika ceturtais.

Ja būtu iespējams, kādus laika apstākļus pasūtītu?

Lielākā daļa no maniem skolotājiem un treneriem teikuši, ka esmu universāls braucējs. Ja laiva iet, varu braukt jebkuros laika apstākļos.

Rit Pekinas olimpiādes spēles. Vai nebaida, ka visi būs pieplakuši pie TV ekrāniem un skatītāju rindas Daugavas krastos būs retas?

Nedomāju, ka tā būs. Šī tomēr ir mājas sacensība, kas pieejama no visām pusēm.

Svētdien ir galvenais starts, bet varbūt ir arī atsevišķi mērķi sestdien ātrumsacīkstē?

Galvenais starts neapšaubāmi ir svētdien. Ja pēdējās dienās pirms sacensībām būs izdevies uzlabot tehniku, tad sestdien cīnīsimies nopietnāk, un mēģināsim nobraukt tik labi, cik patlaban esam spējīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi