Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Hakinens: Grožāns nedrīkst zaudēt savu agresivitāti

Šajā nedēļas nogalē Singapūras GP posmā ierindā atgiežas Formula 1 ‘sliktais zēns’ – Romēns Grožāns, kurš bija diskvalificēts uz vienu sacīksti pēc sadursmes izraisīšanas Spa sacīkstes startā.

Pēdējo reizi tik bargs sods par pārkāpumiem trasē ir ticis piespriests tālajā 1994.gadā, bet kopš tā laika tiesneši tradicionāli iztika ar starta pozīciju un naudas sodiem. Tāpēc jo īpaši interesnati būs pavērot, kādu iespaidu šis sods ir atstājis uz Grožānu, kurš Itālijas GP bija spiests sēdēt boksos un vērot, kā ar viņa formulu brauc Žeroms D’Ambrosio.

Šajā ziņā ļoti vērtīgu padomu var dot divkārtējais pasaules čempions Mika Hakinens, kurš 1994.gadā tika diskvalificēts par sadursmes izraisīšanu Vācijas GP laikā un nākamajā posmā Ungārijā viņa vietu “McLaren” sastāvā ieņēma Filipe Eliots.

“Protams, pēc soda es biju piesardzīgāks, taču šādās situācijās pastāv risks, ka pilots neatgriezeniski zaudēs savu ātrumu,” Hakinens stāsta intervijā žurnālam “Autosport”. “Visi vēlas, lai tu mainītos un tu mēģini to darīt, taču tā nav laba doma. Pilotam vienkārši ir jāmācās no savām kļūdām un tas nenozīmē, ka Romēns nevar būt agresīvs. Ir jāturpina sev ticēt un jāsaprot, kur esi kļūdījies un kur tev ir bijusi taisnība. Viņam ir jāturpina braukt uz spēju robežām, tomēr jārespektē arī pārējie piloti.”

“Esmu pārliecināts, ka viņš jūtas ļoti līdzīgi tam, kā jutos es pēc soda,” turpina Hakinens. “Es iemācījos, ka startā pēkšņas kustības nav vēlamas, jo tur ir maz vietas un neviens īsti nevēlas bremzēt. Turklāt nav daudz gadījumu, kad sacīkste tiek uzvarēta pirmajā aplī. Viņam vienkārši ir jābūt pacietīgākam.”

Kamēr “Lotus” komandas boss Ēriks Buljē un arī pats Romēns Grožāns uzskata, ka viņš kā pilots ir tikai ieguvis no iespējas paskatīties uz visu no malas un nomierināties, mums būs interesanti pavērot, kā citi piloti tagad reaģēs uz Grožānu. Vai pārējie pieņems, ka francūzis tagad kļūs pārāk piesardzīgs un nerēķināsies ar viņa pretestību divcīņās? Kā pareizo līdzsvaru starp nepieciešamo agresivitāti un pārlieku karstgalvību atradīs pats Grožāns? Un galu galā – vai šī terapija nepadarīs lēnāku Grožānu, kurš iepriekš kvalifikācijā spēja būt labāks par savu komandas biedru Kimi Raikonenu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi