Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Hamiltonam Silverstonas trasē rekorda vērtā septītā uzvara

Seškārtējais Pirmās formulas (F-1) čempions Lūiss Hamiltons (Mercedes) svētdien savā mājas trasē Silverstonā izcīnīja septīto uzvaru.

Hamiltons finišēja pirmais, apsteidzot Maksu Verstapenu ("Red Bull") un Šarlu Leklēru ("Ferrari").

Hamiltons apsteidza Verstapenu par 5,856 sekundēm un Leklēru - par 18,474 sekundēm.

Kopš 2014.gada Hamiltons ir uzvarējis 65 sacensībās, kamēr visi pārējie piloti kopā - 59 sacensībās.

Ceturtais bija Daniels Rikjardo ("Renault"), kurš no uzvarētāja atpalika par 19,650 sekundēm, piektais - "McLaren" pilots Lendo Noriss (+22,277), sestais - "Renault" braucējs Estebans Okons (+26,937).

Septītais bija Ungārijas Lielās balvas izcīņas neveiksminieks no "Renault" Pjērs Gaslī, līdz astotajai vietai uzcīnījās Aleksandrs Albons no "Red Bull", desmitais bija četrkārtējais pasaules čempions Sebastians Fetels no "Ferrari", 11.vietā sacīkstes pabeidza uzvarētāja komandasbiedrs Valteri Botass.

Pēc četriem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 88 punktiem ir Hamiltons, kuram ar 58 punktiem seko Botass. 52 punkti ir Verstapenam, 36 punkti - Norisam, 33 punkti ir Leklēram, 26 punkti - Albonam un 22 - ar Covid-19 pirms sacensībām Silverstonā saslimušajam Serhio Peresam.

Tehniska defekta dēļ trasē nemaz nedevās Peresu nomainījušais Niko Hilkenbergs.

Sacīkšu sākumā labāko apļa laiku sasniedza "Haas" pilots Kevins Magnusens, taču ceturtajā aplī salauza mašīnu, izlidojot no trases un trasē dodoties drošības mašīnai, bet boksos septītajā aplī pēc sadursmes ar dāni bija spiests iebraukt Albons.

20.aplī pēc sīvas cīņas Rikjardo bija spiest piekāpties abiem "McLaren" pilotiem Lendo Norisam un Karlosam Sainsam junioram.

13.aplis kļuva liktenīgs krievam Daņiilam Kvjatam, kurš izlidoja no trases, salaužot mašīnu. Atkal trasē devās drošības mašīna, kas trasi pameta 18.aplī.

Pēc veiktas pustrases jeb 26 apļiem vadībā bija Hamiltons, kuram sekoja Botass, Verstapens un Leklērs.

32.aplī boksos izciest piecu sekunžu sodu devās Albons.

39.aplī teicamu apdzīšanas manevru paveica otrs "Alpha Tauri" braucējs Pjērs Gaslī, apdzenot Fetelu, ieņemot desmito vietu un iekļūstot punktu zonā.

50.aplī neizturēja "Mercedes" piloti. Botass, braucot otrajā vietā, sabojāja riteni, un viņu apdzina Verstapens, bet Hamiltons sabojāja kreiso priekšējo riteni. Botass bija spiest iebrukt boksos riteņa nomaiņai. Atgriezās trasē viņš 12.vietā.

Pēdējā aplī riteņa problēmas piedzīvoja arī Sainss, kurš tobrīd brauca piektajā vietā, atkrizdams uz 14.vietu.

Savukārt Botass līdz pat finiša līnijai "presēja" Fetelu, tomēr vācietis somu garām nepalaida.

Jau ziņots, ka kvalifikācijā labāko rezultātu sasniedza Hamiltons, kurš labākajā mēģinājumā trasi izbrauca minūtē un 24,303 sekundēs.

Lielbritānijas pilotam Silverstonas trasē tas bija jau septītais "pole position", bet šosezon trešais. Karjeras laikā viņš kopumā ieguvis 91 pirmo starta vietu.

Svētdien blakus Hamiltonam stājās viņa komandasbiedrs Valteri Botass, kurš sestdien atpalika par 0,313 sekundēm. 

Vietu otrajā starta rindā nopelnīja Makss Verstapens ("Red Bull") un Šarls Leklērs ("Ferrari"), kuri līderim attiecīgi zaudēja 1,022 un 1,124 sekundes. Uzreiz aiz šī dueta stājās Lendo Noriss ("McLaren") un Lenss Strols ("Racing Point").

Vadošo desmitnieku noslēdza vēl viens "Ferrari" pilots Sebastjans Fetels, bet 13.pozīcijā finišēja Niko Hilkenbergs ("Racing Point"), kuram pēdējā brīdī nācās aizvietot ar Covid-19 apslimušo Peresu.

Piektdien otrajā treniņu sesijā ātrākais bija Strols, savukārt sestdien trešajā treniņu sesijā - Botass.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi