Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Hamiltons ar Rosbergu kā kaķis ar peli

Izcīnīja piekto uzvaru Hungaroringā un pirmo reizi šogad izvirzījās čempionāta vadībā. Brits Lūiss Hamiltons visu sacīksti kontrolēja situāciju un šķita, ka brīžiem pat rotaļājas ar komandas biedru Niko Rosbergu. Tā nav pirmā reize, kad Hamiltons, būdams lieliskā formā, cenšas piebremzēt partneri un mēģina viņu iegrūst sekotāju Red Bull un _Ferrari_pilotu ķetnās, lai punktu izteiksmē vēl vairāk palielinātu ieguvumu no uzvaras.

Mercedes komanda ātri atšifrēja Hamiltona nodomus un piedraudēja, ka piedāvās Rosbergam izdevīgāku boksu apmeklējuma stratēģiju - par spīti tam, ka tā pienākas līderim Hamiltonam. Tas palīdzēja, un Hamiltons bez liekas piepūles palielināja savu tempu. Par to, ka britam bija ātruma rezerves, liecina arī incidents ar atpalicēju Estevanu Gutjeresu, kurš aizkavēja Hamiltonu un ļāva Rosbergam pietuvoties uzbrukuma attālumā, pirms Lūiss nepilna apļa laikā atkal strauji palielināja savu pārsvaru. Tā vien šķiet, ka Hamiltons lietoja prātīgo un aukstasinīgo Huana Manuela Fanhio un Alēna Prosta taktiku - izcīnīt uzvaru ar lēnāko iespējamo tempu.

Aiz Mercedes pilotiem risinājās bezkompromisa cīņa par otrās ātrākās komandas nosaukumu starp Red Bull unFerrari. Maranello komandas gadījumā zaudējums tikai nostiprinās pārliecību, ka komandā ir kārtējā krīze un nepieciešamas drastiskas pārmaiņas. Ferrari zaudēja, jo Sebastiāns Fetels nespēja tikt garām bijušajam komandas biedram Daniēlam Rikardo, bet Kimi Reikenens kārtējo reizi bija bezspēcīgs pret Maksa Verstapena aizsardzības taktiku. Tieši Reikenena un Verstapena duelis bija uzmanības centrā visu pēdējo sacīkstes trešdaļu. Jaunais nīderlandietis pielietoja visai bīstamu aizsardzības stratēģiju - pirms līkuma viņš iekārtojās trases vidū un gaidīja Reikenena uzbrukuma virzienu, un tad reaģēja uz to. It kā vienkārši, tomēr bīstami. Kā komentēja Kimi vēl sacīkstes laikā, kādu reizi tas var beigties ar smagu avāriju. Šoreiz iztika ar pāris nolauztām antispārna detaļām Ferrari formulai un apbružātu ego Reikenenam - pieredzējušais soms kārtējo reizi nenolika pie vietas nekaunīgo tīni Verstapenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi