Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Hamiltons: Atradīšu spēku, lai atlikušajās piecās sacensībās pacīnītos par titulu

Iepriekšējo divu sezonu Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons no Mercedes joprojām ir apņēmības pilns apsteigt savu komandas biedru vācieti Niko Rosbergu un vēlreiz triumfēt šī sacensību seriāla kopvērtējumā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka iepriekšējā nedēļā notikušajā posmā Malaizijā Hamiltons negaidīti no sacensībām izstājās 15 apļus pirms finiša, lai gan tobrīd bija sacīkšu līderis. Pie pārsteidzošas dubultuzvaras līdz ar to tika Red Bull komandas piloti austrālietis Daniels Rikjardo un nīderlandietis Makss Verstapens.

Tikmēr trešais bija pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis Rosbergs, kuram pārsvaru pār otrajā vietā esošo Hamiltonu izdevies palielināt līdz 23 punktiem.

"Protams, iepriekšējā nedēļa bija liela vilšanās ne tikai man, bet arī visai Mercedes komandai," ceturtdien teica Hamiltons, kurš, uzvarot Malaizijā, būtu atguvis sezonas kopvērtējuma vadību. "Tomēr nav vērts kavēties pie šīm lietām, jo tā ir tikai negatīva enerģija. Viss, ko varam darīt, ir koncentrēties nākamajam posmam un iet uz priekšu soli pa solim."

Malaizijā Hamiltonam neizturēja bolīda dzinējs, bet Mercedes komanda to pamatojusi ar eļļas spiediena zudumu.

"Nenoliedzami, man klājies arī grūtāk. Neraugoties uz to, es atradīšu spēku, lai atlikušajās piecās sacensībās pacīnītos par titulu. Ja man padosies tāds pats sniegums kā Malaizijā un ar formulu viss būs kārtībā, tad ar mani vēl var notikt labas lietas," pauda Hamiltons.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderim Rosbergam ir 288 punkti, bet viņam ar 265 punktiem seko komandas biedrs Hamiltons. Savukārt 204 punktus iekrājis trešajā vietā esošais Rikjardo, kuram ar 160 punktiem seko pieredzējušais soms Kimi Reikenens no Ferrari.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līdere Mercedes tikusi pie 553 punktiem, kamēr Red Bull ir 359 punkti, bet Ferrari iekrājusi 313 punktus.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27.novembrī Abū Dabī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi