Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Hamiltons ātrākais pirmajos divos jaunās F-1 sezonas treniņos

Pagājušās sezonas čempions, brits Lūiss Hamiltons no Mercedes komandas piektdien uzrādīja ātrākos laikus pirmajos divos jaunās sezonas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta pirmā posma - Austrālijas Grand Prix - treniņbraucienos.

Pirmajā treniņā Hamiltons trasi veica vienā minūtē un 24,026 sekundēs, kas viņam par 0,551 sekundi ļāva apsteigt komandas biedru Valteri Botasu no Somijas, kamēr trešais, atpalikdams 0,745 sekundes, bija Red Bull braucējs Makss Verstapens no Nīderlandes.

Tikmēr pirmajam trijniekam sekoja abi Ferrari piloti - soms Kimi Reikenens un vācietis Sebastjans Fetels, kamēr pirmo sešinieku noslēdza mājinieks Daniels Rikjardo (Red Bull).

Hamiltons bija ātrākais arī otrajā treniņā, jo viņš labākajā mēģinājumā trasi veica vienā minūtē un 23,931 sekundē, kamēr otrais labākais rezultāts piederēja Vestapenam, kurš britam zaudēja 0,127 sekundes. Trešais savukārt bija Botass, no komandas biedra atpalikdams par 0,228 sekundēm.

Arī šoreiz uzreiz aiz labākā trijnieka bija Reikenens un Fetels, bet sestais - francūzis Romēns Grožāns (Haas), kamēr Rikjardo bija septītais.

Pēc brīvajiem treniņbraucieniem tika lemts, ka mājinieks Rikjardo sacensībās saņems trīs starta vietu sodu, jo austrālietis pārsniedza ātrumu vietā, kur bija izkārti sarkanie karogi.

Sestdien, kad tiek jau prognozēti ne tik saulaini laikapstākļi, tiks aizvadīta vēl viena treniņbraucienu sesija un arī kvalifikācija, kamēr sacensības gaidāmas svētdien.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas posms, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas Grand Prix norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā Mercedes palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

pievienota 6. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi