Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Hamiltons uzvar Beļģijā un kļūst par līderi kopvērtējumā

Pasaules Formula-1 čempionāta 13.posmā Beļģijas Grand Prix izcīņā triumfējis McLaren komandas pilots Lūiss Hamiltons. Viņam šis bija trešais panākums sezonā, pēc kura britu braucējs arī izvirzījies vadībā F-1 čempionāta kopvērtējumā. Otrais finišēja līdzšinējais kopvērtējuma līderis Red Bull komandas pilots Marks Vēbers, kurš Hamiltonam summā zaudē trīs punktus.

Ņemot vērā vairākiem braucējiem piespriestos sodus, Beļģijas posma starta vietu secība nedaudz atšķīrās no sestdienas kvalifikācijas sacensību rezultātiem. Pēdējā izmaiņa tika veikta svētdienas rītā, kad par dzinēja nomainīšanu desmit starta vietu sods tika piešķirts BMW Sauber komandas pilotam Pedro de la Rosam – viņš braucienu bija spiests sākt kā pēdējais.

Uz līderu grupu gan tas neatteicās: pirmajā rindā stājās Marks Vēbers un Lūiss Hamiltons, otrajā – Roberts Kubica un Sebastjans Fetels, trešajā – Džensons Batons un Felipe Masa.

Sacīkšu braucienā, ko ik pa laikam ietekmēja īslaicīgs lietus, izcili neveiksmīgs starts sanāca kvalifikācijas uzvarētājam Vēberam, kurš jau pēc pirmā līkuma bija atkritis uz septīto pozīciju. Pirmajā aplī fiasko piedzīvoja arī gaviļnieks (300.posms karjerā!) Barikello, kurš vienā no līkumiem slidenajā trasē taranēja Alonso vadīto Ferrari un nedaudz vēlāk bija spiests izstāties.

Uz brīdi trasē parādījās drošības mašīna, pēc kuras aizbraukšanas līdergrupa izskatījās sekojoši: Hamiltons, Batons, Fetels, Kubica, Vēbers, Masa, Zutils un Hulkenbergs. Šādā secībā viņi riņķoja līdz 17.aplim, kad cīņā par otro vietu Fetels nenovaldīja savu mašīnu un ietriecās Batona formulas sānos.

Red Bull pilots spēja tikt līdz boksiem un atsākt sacīkstes no 12.pozīcijas, bet vēlāk izpelnījās drive-through sodu, viņa mašīnai arī plīsa riepa un 15 apļus līdz beigām Fetels noslīdēja uz otrā desmita beigām. Savukārt pasaules čempionam, kurš incidentā nekādi nebija vainojams, brauciens bija galā.

Hamiltona pārsvars pār otrajā vietā braucošo Kubicu tobrīd bija sasniedzis jau 11 sekundes, Vēbers līderim zaudēja vēl pusotru sekundi, Masa – vēl apmēram četras. Vietu secību vadošajā kvartetā nemainīja arī boksu apmeklējumi.

Kad līdz sacīkšu beigām bija palikuši desmit apļi, Spā trases apkaimē sāka spēcīgi līt, un visiem pilotiem nācās apmeklēt boksus, lai nomainītu piemērotākas riepas (Hamiltons pirms tam jau bija pavizinājies pa grants joslu). Pitstopa laikā kļūdu pieļāva Kubica, kas viņam maksāja otro pozīciju – to pārņēma Vēbers.

Fernando Alonso no peletona beigu gala brauciena laikā spēja aizsniegties līdz devītajai vietai, taču dažus apļus pirms beigām netika galā ar pielijušo trasi un izstājās. Trasē vēlreiz parādījās drošības mašīna, un Hamiltona dažu sekunžu pārsvars pār Vēberu izgaisa.

Atlikušajos četros apļos McLaren pilots līderpozīcijas tomēr nosargāja. Būtiskākā izmaiņa vadošajā grupā brauciena izskaņā bija Rosberga pakāpšanās no astotās vietas uz sesto.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 13 posmiem Lūisam Hamiltonam ir 182 punkti, Markam Vēberam 179. Trīs viņu tuvākie konkurenti Beļģijā pie punktiem netika – Sebastjanam Fetelam palika 151, Džensonam Batonam 147 un Fernando Alonso 141 punkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

F-1 Beļģijas Grand Prix

1.Lūiss Hamiltons (McLaren) 1.29:04,268
2.Marks Vēbers (Red Bull) +1,571
3.Roberts Kubica (Renault) +3,493
4.Felipe Masa (Ferrari) +8,264
5.Adrians Zutils (Force India) +9,094
6.Niko Rosbergs (Mercedes) +12,359
7.Mihaels Šūmahers (Mercedes) +15,548
8.Kamui Kobajaši (Sauber) +16,678
9.Vitālijs Petrovs (Renault) +23,851
10.Vitantonio Liuci (Force India) +34,831

PČ kopvērtējums

1.L.Hamiltons 182
2.M.Vēbers 179
3.S.Fetels 151
4.Dž.Batons 147
5.F.Alonso 141
6.F.Masa 109
7.R.Kubica 104
8.N.Rosbergs 102

Konstruktoru kauss
1.Red Bull 330
2.McLaren 329
3.Ferrari 250
4.Mercedes 146
5.Renault 123

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi