Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Hamiltons uzvar Katarā un vēl vairāk saasina cīņu kopvērtējumā

Mercedes pilots Lūiss Hamiltons svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 20.posmā - Kataras Grand Prix -, vēl vairāk saasinot cīņu kopvērtējumā ar Red Bull braucēju Maksu Verstapenu.

Divus posmus pirms sezonas beigām kopvērtējuma līderi Verstapenu un vicelīderi Hamiltonu šķir astoņi punkti.

Sestdien kvalifikācijā uzvarēja Hamiltons, bet otrais bija Verstapens, kamēr trešo rezultātu uzrādīja otrs "Mercedes" pilots ValteriBotass. Verstapens gan saņēma piecu starta vietu sodu par dzeltenā karoga ignorēšanu, bet Botasam bija trīs vietu sods par ātruma nesamazināšanu pie izkārtā dzeltenā karoga. Tādējādi Hamiltonam pirmajā rindā blakus stājās Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri"), bet Botas un Verstapens startēja attiecīgi no sestās un septītās pozīcijas.

Startā Hamiltons nosargāja pirmo vietu, Gaslī piekāpās Fernando Alonso ("Alpine-Renault"), Verstapens veica kāpumu uz ceturto pozīciju, kamēr Botass atkāpās uz 11.vietu. Pirmajos apļos Verstapens apsteidza "Red Bull" meitaskomandas "Alpha Tauri" pārstāvi Gaslī un piektajā aplī pabrauca garām arī Alonso.

Abi vadošie piloti savas pozīcijas noturēja, tādējādi Hamiltons svinēja uzvaru un Verstapens finišēja otrais, bet trešo pozīciju ieņēma tikai vienreiz pitstopā pabijušais Alonso, kuram tas ir pirmais goda pjedestāls kopš 2014.gada. Papildu punktu par ātrāko apli ieguva Verstapens.

Aiz pirmā trijnieka bija otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress, tālāk sekoja Estebans Okons ("Alpine-Renault"), bet pirmo sešinieku noslēdza Lens Strols ("Aston Martin"). Tālāk bija Karloss Sainss juniors, Šarls Leklērs (abi - "Ferrari"), devītais bija Lendo Noriss ("McLaren"), bet kā pēdējais pie punkta tika Sebastiāns Fetels ("Aston Martin"). 

Botass, tāpat kā Nikolā Latifi ("Williams"), ilgi nedevās boksos un plīsušu riepu dēļ izstājās no sacīkstes pēc vairāk nekā 50 veiktiem apļiem.

Pēc 20 no 22 posmiem un sprinta sacensībām kopvērtējuma pirmajā vietā ar 351,5 punktiem ir Verstapens, kurš par astoņiem punktiem apsteidz Hamiltonu. Trešā vietā ar 203 punktiem ir Botass, bet ceturtais ar 190 punktiem ir Peress.

Konstruktoru kausā pirmā ar 546,5 punktiem ir "Mercedes" komanda, bet par pieciem punktiem mazāk iekrājuši "Red Bull" piloti.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram. Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi