Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jānis Baumanis: Lai tiktu finālā, vajadzēs sakrist vairākiem apstākļiem

Lai tiktu finālā nedēļas nogalē Biķernieku trasē gaidāmajā pasaules rallijkrosa čempionāta Latvijas etapā, vajadzīga vairāku apstākļu sakritība, uzskata mājinieks Jānis Baumanis, kurš šosezon vienīgais no pašmāju braucējiem startē planētas meistarsacīkšu prestižākajā SuperCar klasē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka sacensības Rīgā sāksies sestdien, dalībniekiem aizvadot pirmos kvalifikācijas braucienus, kamēr izšķirošie starti tiks aizvadīti svētdien. Latviju šajās sacensībās, kas Rīgā norisināsies trešo gadu pēc kārtas, pārstāvēs četri dalībnieki. Bez Jāņa Baumaņa brauks arī Reinis Nitišs, kurš šosezon startē Eiropas čempionāta SuperCar ieskaitē, savukārt Artis Baumanis un Arnis Odiņš brauks Eiropas čempionāta Super1600 klasē.

"Mājās atbalsts ir lielāks nekā citur. Vietējie skatītāji atbalstīs mūs visus četrus mājiniekus. Sajūta ir ļoti īpaša. Ceru, ka svētdienas pēcpusdienā līdzjutēji varēs uzgavilēt, tomēr, lai tiktu finālā, vajadzēs sakrist vairākiem apstākļiem," piektdien preses konferencē žurnālistiem sacīja J.Baumanis, kurš pārstāv STARD komandu. "Līdzjutēji dos mums enerģiju, tajā pat laikā arī atņemot to, tomēr braukšanai mājās ir vairāk plusu nekā mīnusu."

J.Baumanis pēc astoņiem etapiem ar 68 punktiem kopvērtējumā ir devītais, kamēr pārliecinošs līderis ar 224 punktiem ir zviedrs Jūhans Kristofešsons. Latviešu autosportists šosezon vienu reizi spējis tikt kāda etapa finālā.

"Rīga vienmēr būs īpaša jo pagājušajā gadā šeit nodrošināju pasaules čempiona titulu. Diemžēl, toreiz Peters Sūlbergs nonāca slimnīcā un nevarēja nosvinēt komandas uzvaru. Dalītas jūtas, bet noteikti, ka atcerēšos Biķerniekus," sacīja pašreizējais pasaules čempions Kristofešsons, kurš tieši pērn Rīgā tika pie titula.

"Rīgā trase ir līdzīga Francijas trasei. Šeit ir jādomā par riepu stratēģiju. Tāpat šeit līdz pirmajam līkumam ir maza distance. Ir bijusi laba sezona, jācenšas izvairīties no neveiksmēm," bilda zviedrs.

Tikmēr soms Niklass Grēnhelms, kurš kopvērtējumā ir septītais uzsvēra, ka Biķernieku trasē nedrīkst kļūdīties.

"Esmu daudz progresējis un šī ir mana labākā sezona, tomēr vēl ir daudz ko pierādīt. Mašīnai var uzlabot pāris lietas, kā arī pats varu braukt ātrāk. Biķernieku trase ir pietiekami laba, tajā nedrīkst kļūdīties," teica sacensību dalībnieks.

Savukārt zviedrs Robins Lāšons, kurš kopvērtējumā ir 13.pozīcijā, uzskata, ka Rīgā, lai tiktu līdz finālam, vajadzēs izmantot daudz riepu. "Lai gūtu panākumus vajadzēs labu ātrumu un arī veiksmi," sprieda Zviedrijas pārstāvis.

Eiropas čempionāta SuperCar klasē šis būs pirmspēdējais posms, kurā uzvaru kopvērtējumā jau priekšlaicīgi var nodrošināt Nitišs, kurš startē Set Promotion vienībā.

"No vienas puses jūtos stabili, no otras - vēl darbiņš ir jāpadara. Sirils Raimons ļoti labi nostartēja Francijā, bet es mēģināšu to paveikt savās mājās. Nerēķinām punktus, cik pietrūkst titulam. Nianses spēlē lielu lomu. Ir labi jānostartē no kvalifikācijas līdz finālam. Čempiontituls ir svarīgs ne tika man, bet arī Latvijai. Taču, kamēr tas nav nodrošināts, neko nesvinam," piezemēts pirms sacīkstēm bija jēkabpilietis.

Nitišam kopvērtējumā pirms pēdējā posma ir 106 punkti, kamēr francūzim Raimonam 80, bet vēl par četriem punktiem atpaliek zviedrs Antons Marklunds.

"Būs grūti uzvarēt čempionātā, jo izlaidu pirmo posmu. Mans mērķis ir parādīt savu labāko sniegumu trasē. Gribētu uzveikt Reini viņa mājas trasē. Mans sapnis rallijkrosā ir braukt franču komandā ar franču mašīnu, taču šobrīd koncentrējos sezonas pēdējām sacensībām," sacīja Nitiša sīvākais konkurents.

"Šogad bijis gan labs, gan slikts sniegums. Esam zaudējuši arī daudz punktu. Tomēr daļa no tiem nav zaudēta savas vainas dēļ, bet gan tāpēc, ka Reinis Nitišs ir bijis ātrs. Biķernieku trase ir grūta un tehniska, ir jāpiestrādā, lai būtu ātrs. Katra kļūda var maksāt izlidošanu no trases," piebilda Marklunds.

Savukārt Eiropas čempionāta Super1600 klasē brauc J.Baumaņa brālis Artis Baumanis, kurš pēc četriem no sešiem etapiem arī ir līderis, par punktu apsteidzot Volland Racing komandas biedru Roku Bacušku no Lietuvas.

Latvijā pasaules čempionāta etaps rallijkrosā Biķernieku trasē notiek jau trešo gadu pēc kārtas. Latvijā norisināsies planētas meistarsacīkšu devītā posma sacensības, pēc kurām vēl būs etapi ASV, Vācijā un Dienvidāfrikas Republikā. Tikmēr Eiropas čempionātā SuperCar klasē šis ir pēdējais posms.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi