Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Jānis Baumanis sestajā vietā pēc PČ pirmās dienas kvalifikācijas braucieniem

Latvijas vadošais rallijkrosa pilots Jānis Baumanis ieņem sesto vietu pēc pasaules čempionāta sezonas pirmā posma kvalifikācijas pirmajiem diviem braucieniem prestižākajā SuperCar klasē.

Savukārt Reinis Nitišs ir trešais Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē, kamēr Artis Baumanis atrodams līderpozīcijā Eiropas čempionāta "Super1600" klasē.

STARD vienības pilots J.Baumanis lietainos laikapstākļos kvalifikācijas pirmajā braucienā, trasē spēkojoties ar rallija leģendām Peteru Sūlbergu un Sebastjanu Lēbu, bija trešais, bet kopumā uzrādīja piekto ātrāko laiku, taču saņēma piecu sekunžu sodu, kā rezultātā bija septītais.

Savukārt otrajā braucienā latvietis bija devītais ātrākais. Pēc diviem braucieniem J.Baumanis ar 74 punktiem ieņem sesto vietu, kamēr līderpozīcijā ar 95 punktiem ir Sūlbergs, otro vietu ar 87 punktiem ieņem Matīass Ēkstrems, bet trešais ar 81 punktu ir iepriekšējās sezonas čempions Jūhans Kristofešsons.

Trešais un ceturtais kvalifikācijas brauciens tiks aizvadīs svētdien, labākajiem 12 sportistiem iekļūstot pusfinālā.

Tikmēr Eiropas čempionātā "SuperCar" klasē "Set Promotion" vienības pilots Nitišs pirmajā braucienā uzrādīja 11.rezultātu, bet otrajā braucienā pārspēja visus konkurentus.

Divos braucienos Nitišs iekrājis 83 punktus, kas dod trešo vietu. Līderis ar 95 punktiem ir Antons Marlunds, bet otrais ar 84 punktiem ir Ulriks Linnemans.

Savukārt Vecā kontinenta meistarsacīkstēs "Super1600" klasē "Volland Racing" pilots A.Baumanis pirmajā braucienā bija piektais, otrajā uzrādīja otro ātrāko laiku, bet trešajā bija pats ātrākais.

Pēc trim kvalifikācijas braucieniem A.Bumanim ir 134 punkti un otrā vieta, bet desmit punktus viņam zaudē norvēģis Espens Īsaksētre.

Šajā posmā Uģa Trauberga komandā "Rencēnu Autoklubs" startē krievu pilots Marats Kņazevs, kurš pēc trim kvalifikācijas braucieniem ieņem 18.vietu.

J.Baumanis pagājušajā sezonā divos posmos sasniedza finālu, labāko rezultātu gūstot Latvijas etapā, kur izcīnīja piekto vietu. Latviešu pilots savu otro pilnu sezonu "SuperCar" klasē noslēdza kopvērtējuma 12.vietā.

Tikmēr šajā sezonā nestartēs pasaules rallijkrosa čempionātā, bet darīs to kontinenta meistarsacīkstēs, pārstāvot somu komandu "SET Promotion". Iepriekšējos četrus gadus Nitišs startēja pasaules čempionāta "SuperCar" klasē, tomēr pēdējo sezonu laikā viņa rezultāti bija kritušies, pērn ieņemot 14.vietu.

Savukārt A.Baumanis pērn kļuva par Eiropas vicečempionu "Super1600" klasē, sasniedzot savu karjeras labāko rezultātu.

Kopumā šīs sezonas kalendārā būs 12 etapi, Latvijā septembra vidū notiekot devītajam posmam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi