Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Jonass otrajā braucienā krīt un posmu noslēdz 15. pozīcijā

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Trentīno, Itālijā, izcīnīja 15. vietu pasaules čempionāta ceturtajā posmā prestižākajā MXGP klasē. Uzvaru posmā svinēja slovēnis Tims Gajsers, kurš bija pirmais abos braucienos un tika pie 50 punktiem, otrais ar 44 punktiem bija mājinieku favorīts Antonio Kairoli, bet trešo vietu ar 40 punktiem ieņēma francūzis Gotjē Polēns. Jonass pirmajā braucienā bija 11. vietā, bet otrajā sākumā piedzīvoja kritienu, finišēdams 19. , kas summā deva 12 punktus un 15. pozīciju.

Gajsers, Kairoli un Polēns šādā secībā izcīnīja pirmās trīs vietas arī braucienos. Pirmajā braucienā Gajsers dažus apļus pirms finiša apsteidza Kairoli un noturēja pirmo vietu, bet otrajā braucienā itālis krita priekšpēdējā aplī, kas slovēnim atkal ļāva pārņemt vadību un svinēt uzvaru.

Jonass pirmajā brauciena sākumā turējās pirmajā desmitniekā, tomēr brauciena otrajā daļā tika apdzīts, tādējādi nācās samierināties ar 11. pozīciju. Savukārt otrajā braucienā viņš jau pašā sākumā krita, tomēr sacensības turpināja un no trešā desmita beigām pacēlās uz 19. pozīciju.

Jau ziņots, ka Jonass sestdien kvalifikācijā bija septītais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderis ar 191 punktu ir Kairoli, kamēr otrais ar 175 punktiem ir Gajsers. Savukārt Jonass četru sacensību laikā ieguvis 67 punktus, kas viņu ierindo 11. pozīcijā.

Tikmēr MX2 klasē abos braucienos uzvarēja iepriekšējo sezonu Jonasa komandas biedrs Horhe Prado, bet kopvērtējumā vadībā ar 170 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens.

Turpat Trentīno notika arī Eiropas čempionāta otrais posms 250 kubikcentimetru klasē, kur septīto vietu izcīnīja Kārlis Sabulis. Sestdien pirmajā braucienā viņš bija devītais, bet svētdien otrajā braucienā finišēja piektajā pozīcijā. Pēc diviem posmiem Sabulis kopvērtējumā ar 51 punktu ieņem devīto vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Čempionu mentalitāte

Feldmanis: iegūta ceļazīme un papildu laiks, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi