Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Jonass pārliecinoši triumfē Latvijas čempionāta posmā Aizputē

Pazīstamais Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass svētdien uzvarēja Aizputē notikušajā pašmāju čempionāta pirmajā posmā, aģentūru LETA informēja sacensību rīkotāji.

Jonass, kurš ir pagājušā gada pasaules vicečempions MX2 klasē un kurš ikdienā pārstāv KTM rūpnīcas komandu "Red Bull KTM Factory Racing", uzvarēja abos braucienos, pārliecinoši uzvarot arī sacensību kopvērtējumā.

Tikmēr MX1 klasē labākais bija Dāvis Ivanovs.

Prestižo MX1 un MX2 klašu brauciens Aizputē tika apvienots, abas klases kopskaitā pārstāvot vairāk nekā 30 sportistiem.

"Nedēļas nogale izvērtās diezgan slidena. Sestdien trase tiešām izskatījās ideāla, bet uz rīta pusi uznāca lietus, un rezultātā svētdien norisinājās pamatīga dubļu "gonka". Abos braucienos izdevās diezgan labi starti. Pirmajā braucienā ātri apdzinu Ivanovu un centos lieki netrakot. Otrajā braucienā bija nelielas kļūdiņas, turklāt nokritu, bet noslēgumā abos braucienos uzvara - uzdevums izpildīts," pēc posma pauda Jonass, kurš Aizputē pārstāvēja Kristera Serģa motoklubu. "Trenera norādījumu pirms sacensībām nebija daudz, galvenais bija tās aizvadīt treniņu režīmā. Noslēgumā pat braucu ļoti piesardzīgi, jo vēl pēc lidojuma no Meksikas nejūtos tik labi un trase dažās vietās bija tiešām bīstama. Nākamās nedēļas uzdevums - censties uzkāpt uz goda pjedestāla."

Šīs nedēļas nogalē Ķeguma trasē "Zelta zirgs" norisināsies pasaules čempionāta posms. Jonass pašlaik pasaules čempionāta kopvērtējumā ar 166 punktiem ieņem trešo vietu.

MX2 klasē svētdien otrais bija Kārlis Sabulis no "MX Moduls" komandas, kamēr trešajā vietā ierindojās igaunis Indreks Magi ("Ghetto MX"). Savukārt MX1 klasē aiz Ivanova stājās motobraucēji no Igaunijas - Prīts Ratseps ("Rodeo MX") un Andero Lusbo ("MX Ādaži").

Nākamās sacensības 8.maijā norisināsies Pilsblīdenē, aizvadot Latvijas kausa ieskaiti solo klasēm, bet pašmāju čempionāta otrais posms solo klasēm 22.maijā tiks aizvadīts Apē, paralēli norisinoties arī Vaidavas kausa izcīņai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi