Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Jonass: Pirmais MXGP pjedestāls dod papildu motivāciju turpināt strādāt

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass pēc pirmā goda pjedestāla MXGP klasē ir vēl vairāk motivēts turpināt strādāt, lai sasniegtu savus mērķus.

Jau ziņots, ka Rockstar Energy Husqvarna komandas braucējs Jonass svētdien Lomardijā, Itālijā, izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta piektajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Jonasam šis ir pirmais pjedestāls MXGP klasē, kurā viņš aizvada debijas sezonu. Pirmajā braucienā viņš bija otrais, bet otrajā finišēja trešajā pozīcijā.

"Pēc posma Trentīno gājām cauri smagai programmai un treniņu procesam. Mana pašsajūta bija tikai uz 70%, jo treniņi bija smagi un tajos tikai ar grūtībām varēju noturēties un motocikla. Pēc iepriekšējā posma Itālijā uzlabojām spēkratu, kā arī progresēju pats. Vajadzēja tikai klikšķi, kas saslēgtu visu kopā. Kad tas izdevās, rezultāti kļuva labāki un labāki," sacensību rīkotāji citē Jonasa teikto.

"Šī nedēļas nogalē bija patiešām lieliska. Lai gan kvalifikācijā nebija vēlamā rezultāta, tomēr tā bija ļoti svarīga. Labs starts un braukšana vadošajā grupā iedeva daudz pārliecības, ko izdevās pārcelt uz sacensībām. Protams, ka trase bija dubļaina, bet man patīk dubļi un es tajos jutos labi. Starti nebija tie paši labāki, bet ātri apdzinu vairākus konkurentus un izvairījos no rupjām kļūdām. Pēc otrās vietas pirmajā braucienā jutos ļoti labi," stāsta Jonass.

Otrajā braucienā Jonass nopietni apdraudēja nīderlandieša Braiena Bogersa otro pozīciju, tomēr sāncensi apsteigt nespēja.

"Jutu, ka esmu ātrāks par Bogersu, bet pēc pāris neveiksmīgiem apdzīšanas manevriem nolēmu nomierināties. Pats galvenais bija tikt pie laba rezultāta posma kopvērtējumā. Tas bija ļoti īpašs brīdis - stāvēt uz goda pjedestāla līdzās Antonio Kairoli. Sajutu, ka ir noticis pavērsiena punkts, startējot ar 450 kubikcentimetru klases motociklu. Par 100% neesmu savā maksimālajā punktā, bet jūtos daudz pārliecinātāks un šis rezultāts dod papildu motivāciju turpināt strādāt," atzīst kalvenietis.

Jau šajā nedēļas nogalē Agedā, Portugālē, notiks sestais posms. Sacensības norisināsies mālainā trasē, kas Jonasam ir parocīgs segums.

Jonass šobrīd pasaules čempionāta kopvērtējumā ieņem astoto vietu.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz Husqvarna vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas Rockstar Energy Husqvarna īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi