Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jonass pirmo reizi kāpj uz goda pjedestāla MXGP posmā

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Lomardijā, Itālijā, izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta piektajā posmā prestižākajā MXGP klasē.

Jonasam šis ir pirmais pjedestāls MXGP klasē, kurā viņš aizvada debijas sezonu. Pirmajā braucienā viņš bija otrais, bet otrajā finišēja trešajā pozīcijā.

Posmā uzvaru svinēja titulētais itālis Antonio Kairoli, kurš ir Jonasa bijušais komandas biedrs KTM rūpnīcas komandā. Viņš bija ātrākais abos braucienos un tika pie 50 punktiem, kamēr Jonass ar 42 punktiem bija otrais.

Pirmajā braucienā Jonass dubļainajā trasē aizvadīja veiksmīgu startu un jau pirmajos apļos apdraudēja tobrīd trešajā pozīcijā esošo itāli Ivo Motničelli. Turpinājumā latvietis nedaudz atkāpās, bet desmit minūtes pirms sacensību beigām apdzina viņu, turklāt itālis uzreiz tehnisku defektu dēļ izstājās. Trīs apļus pirms finiša neveiksmi piedzīvoja brits Makss Enstijs, kas Jonasam ļāva pakāpties uz otro vietu.

Enstijs turpināja cīņu par trešo vietu, piekāpdamies Jonasa komandas biedram Armīnam Jasikonim no Lietuvas. Tikmēr uzvaru braucienā svinēja Kairoli, kuram Jonass zaudēja desmit sekundes.

Tikmēr otrajā braucienā Jonass startā iesaistījās cīņā par piekto pozīciju, bet pēc tam pacēlās uz trešo vietu. Brauciena vidū viņš nopietni apdraudēja nīderlandieša Braiena Bogersa otro pozīciju, tomēr sāncensi apsteigt nespēja. Latvijas motosportists finišēja drošā trešā pozīcijā, kas posmā deva otro vietu.

Arī otrajā braucienā uzvaru svinēja Kairoli.

Neveiksmīgas sacensības aizvadīja slovēnis Tims Gajsers, kurš piedzīvoja vairākus kritienus.

Jau ziņots, ka sestdien kvalifikācijā Jonass bija septītais.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 241 punktu ir Kairoli, kamēr otrais ar 201 punktu ir Gajsers. Savukārt Jonass piecu sacensību laikā ieguvis 109 punktus, kas viņam ļāvis pakāpties uz astoto pozīciju.

Tikmēr MX2 klasē abos braucienos uzvarēja Jonasa bijušais komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, kurš tika pie 50 punktiem. Otrais ar 37 punktiem bija dānis Tomass Kjērs Olsens, bet trešo vietu ar 36 punktiem ieņēma nīderlandietis Dāvids Pūtjess.

Kopvērtējumā pirmais ar 207 punktiem ir Olsens, kuram ar 200 punktiem seko Prado.

Pašlaik 22 gadus vecais Jonass pēc četru gadu sadarbības ar KTM rūpnīcas komandu pārcēlies uz Husqvarna vienību. Vēl 2017.gadā Latvijas sportists kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Jonasa jaunās komandas Rockstar Energy Husqvarna īpašnieks ir slavenais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta somu pilots Kimi Reikenens.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi