Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kartingu komanda 333 Autosport H.Šlēgelmilha vadībā aizvadījusi Formula Master testus Igaunijā. FOTO

Haralda Šlēgelmilha kartigu komanda 333 Autosport 23. septembrī Audru Ring trasē Igaunijā aizvadījusi testus ar Austrijā bāzētās HS Engineering komandas sagatavoto Formula Master. Testos piedalījās divi perspektīvākie 333 Autosport komandas braucēji - Roberts Strenga un Zigmārs Lapa, portālu Diena.lv informēja komandas pārstāvis Jānis Unbedahts.

Kartingu komandas 333 Autosport nedēļas nogale sākās sestdien, 21. septembrī, kad 10 tās braucēji startēja ProKart čempionāta noslēdzošajā posmā, kas norisinājās sporta kompleksā 333, Ropažu novadā. „333 Autosport sezona strauji tuvojas noslēgumam. Šogad piedalījāmies ProKart čempionātā un sezonas izskaņā komandas dalībniekiem vēlējos sagādāt kādu pārsteigumu, kas vienlaicīgi viņus arī papildus motivētu strādāt vēl vairāk, jo bez ilgstoša treniņprocesa augstus rezultātus sasniegt nav iespējams,” ieceri perspektīvākajiem komandas dalībniekiem sarīkot Formula Master testus komentē 333 Autosport vadītājs Haralds Šlēgelmilhs.

„Visas sezonas laikā skatījos un vērtēju katru komandas braucēju. Blociņā pierakstīju, kurš treniņos vairāk cenšas, kurš ātrāk progresē, skatījos kā jaunie autosportisti startē un pieņem lēmumus sacīkšu režīmā. Dalību testos biju plānojis vienam braucējam, taču arī pēc pēdējās sacīkstes nevarēju izsķirties starp Robertu un Zigmāru, tāpēc izdevību sēsties pie Formula Master tika abiem jauniešiem,” savu izvēli pamato Haralds.

Šī bija pirmā reize, kad abi jaunie autosportisti iemēģināja tik jaudīgu formulu, kas, salīdzinot ar kartingu, trasē spēj attīstīt divreiz lielāku ātrumu. Svētdien, komanda aizvadīja tā saucamos „roll-out” testus 333 trasē, kuru laikā sportistu galvenais uzdevums ir gūt priekšstatu par formulas vadāmību, lai Igaunijā varētu veltīt laiku tikai braukšanai, nevis sīkām tehniskām niansēm kā pogas uz stūres.

Lai gan Igaunija latviešus sagaidīja ar lietu, Haralds Šlēgelmilhs par testiem bija ļoti apmierināts. „Trase ir īsa, ar plašām drošības joslām, tāpēc kā radīta šādiem testiem. Pats izbraucu pāris apļus, uzrādot apļa laiku aptuveni 1min22sek. Roberts un Zigmārs no šī laika atpalika par aptuveni 6-7 sekundēm, kas priekš pirmās reizes, un slapjā trasē, ir pārsteidzoši labi. Atceros kā pats pirmo reizi piedalījos formulas testos un diez vai nobrauktu labāk. Pēc ilgāka pārtraukuma, kāds no jaunajiem latviešu autosportistiem atkal sēžas pie formulas stūres. Ļoti ceru, ka šis būs nepieciešamais atspēriena punkts, lai jau pavisam drīz mēs ko tādu varētu redzēt ikdienā, ne tikai vienreiz sezonā,” testus ar skatu nākotnē rezumē Haralds.

Kartingu komanda 333 Autosport dibināta 2013. gada sākumā ar mērķi izveidot spēcīgu platformu, lai Latvijā apmācītu un sagatavotu gan pašmāju, gan ārvalstu jauniešus startam dažādās autosporta disciplīnās. 333 Autosport savā pirmajā darbības gadā pilnvērtīgi piedalījās ProKart kartingu čempionātā, kam braucēju sagatavošanas procesu veica Haralds Šlēgelmilhs, Karlīne Štāla un Otto Birznieks.

Vairāk par aizvadītajiem Formula Master testiem uzzināsiet arī 2. oktobra raidījumā Ātruma Cilts, kas LTV7 kanālā sāksies plkst. 20:15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi