Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kipras rallijs būtiski papildinās Neikšāna un Dzirkala pieredzi

Krasi atšķirīgs no sezonas pirmā rallija sniegotajā Norvēģijā un visas līdzšinējās pieredzes — tā var sacīt par pasaules rallija čempionāta posmu Kiprā. Nedēļas nogale mūsu vienīgajai ekipāžai šajās sacensībās Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (LMT/Verginainforally Team) būs ļoti nopietns un nebijis pārbaudījums. Teju puse distances būs jāveic pa asfaltu.

"Ceļi ir ļoti grūti," Anda Neikšāna pirmā pieredze, pierakstot trasi, nav nākusi viegli. "Pirmajā 40 kilometrus garajā ātrumposmā nevienu līkumu nevarēju izbraukt ar ceturto ātrumu. Nācās braukt ar pirmo, otro, labākajā gadījumā — ar trešo pārnesumu. Ceļi ir bedraini, akmeņaini, blakus klints malas un aizas. Jā, no tām pat nedaudz bail."

Ne velti Kipras ralliju, kas WRC kalendārā atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma, uzskata ne tikai par vienu no grūtākajiem, bet arī lēnākajiem posmiem.

Kipras vasarīgais laiks gan netraucējot. Otrdien bijis ap 15 grādu silts. Prātu vairāk nodarbinot fakts, ka 40% (aptuveni 130 km) distances būs jābrauc pa asfaltu. Tādas pieredzes Neikšānam nav, jo Latvijas čempionātā pa tādu segumu labi ja sanāk divi kilometri posmā.

"Uz asfalta varētu nedaudz zaudēt konkurentiem," Andis to pieļāva jau sezonas priekšvakarā.

Vai ar augsto piekto vietu sezonas pirmajā posmā Norvēģijā latiņa nav pacelta par augstu? "Tā ir. Esam sev sagādājuši problēmas. Pozitīvas, protams! Cilvēki, kas no rallija neko nesaprot, gan jau kādreiz sāks spriedelēt — redz, tur finišēja punktos, bet šeit nekā," Andis vērsa uzmanību uz rallija niansēm, ko dažos teikumos nav iespējams izstāstīt.

Mērķis Kiprā neatšķirsies no tā, kas tika izvirzīts pirms sezonas. Raugi, nobraukt labi, kas ietver gan sasniegtu finišu, gan ātru braukšanu. Kiprā 14 ātrumposmos paredzēts veikt 332 kilometrus. Kopā ar pārbraucieniem distances garums būs 1198 km. Pieteikušās 35 ekipāžas, no kurām P-WRC klasē kopā ar latviešiem būs 15.

Dalībnieku sarakstā nav vairāku ekipāžu, kuras ieguva punktus Norvēģijā. To skaitā otrās vietas ieguvēja norvēģa Eivinda Brinildsena. Toties viņš startēs posmos, kuros dalību nav plānojis Neikšāns — Argentīnā un Austrālijā. Lai pelnītu punktus sezonas kopvērtējumā, jāstartē sešos no astoņiem posmiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kipras rallijs

PČ 2.posms P-WRC klasē

Distance: 14 ātrumposmi, 332 km

Segums: 40% asfalts, 60% grunts

P-WRC klasē: 15 ekipāžas

Kopvērtējums. P-WRC. 1.P.Sandells (Zviedrija) 10, 2.E.Brinildsens (Norvēģija) 8, 3.M.Prokops (Čehija) 6, 4.A.Arauju (Porugāle) 5, 5.A.Neikšāns (Latvija) 4, 6.J.Tarabuss (Čehija) 3, 7.P.Flodins (Zviedrija) 2, 8.Frederiks Sovāns (Francija) 1.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi