Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Konkurenta diskvalifikācija ļauj Baumanim pirmo reizi kāpt uz goda pjedestāla PČ posmā

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien Norvēģijā finišēja ceturtais pasaules čempionāta piektā posma finālā prestižākajā SuperCar klasē, taču pēc konkurenta diskvalifikācijas pakāpās uz trešo vietu, gūstot savu pirmo goda pjedestālu karjerā.

Baumanis finālā uzreiz pēc starta devās Džokera aplī, kurā centās apdzīt savus konkurentus, taču nesekmīgi un trasē atgriezās sestajā pozīcijā. Priekšpēdējā aplī Baumanis apdzina no Džokera izbraukušo nīderlandieti Kevinu Abringu, kurš pirms tam bija līderpozīcijā.

Pēdējā aplī Baumanis nopietni apdraudēja soma Niklasa Grenholma trešo pozīciju, tomēr līdz trijniekam neaizsniedzās, finišēdams ceturtais.

Pirmais finišēja zviedrs Antons Marklunds, otrais bija viņa tautietis Kevins Hansens, trešo vietu ieņēma Grenholms, ceturtais bija Baumanis, piektajā pozīcijā finišēja Abrings, bet sestais bija brits Laiems Dorens.

Tiesa, pēc sacensībām tika lemts, ka Hansenam par Grenholma grūstīšanu pienākas vienas sekundes sods, kā rezultātā viņš atkāpās uz trešo vietu, bet soms - pacēlās uz otro pozīciju.

Vēl vēlāk tehnisku pārkāpumu dēļ Marklunds saņēma diskvalifikāciju, tādējādi par posma uzvarētāju kļuva Grenholms, otro vietu ieņēma K. Hansens, bet trešais bija Baumanis.

"Spēcīgas lietusgāzes pārsteidza visus nesagatavotus. Trasē bija pat stāvošs ūdens, taču pirms tam testos jau biju braucis šādos sarežģītos apstākļos un aptuveni zināju, kāda būs trase. Mašīna gan bija noregulēta sausam laikam, jo tā jau atradās pirms starta zonā, kur neko vairs nedrīkst mainīt," komanda citē Baumaņa teikto.

"Pusfinālā padevās ļoti labs starts ar sīvām cīņām Džokera aplī, kur Timo Šeiders mani centās izstumt malā. Viņš aizlauza riteni un no cīņas izstājās. Liels prieks, ka pēdējā aplī izdevās apsteigt Timuru Timerzjanovu un izcīnīt vietu finālā," skaidroja Baumanis.

Finālā, startējot no pēdējās rindas, uzreiz bija plānots doties Džokera aplī.

"Domāju, ka tas bija pareizais plāns. Izbraucu to kopā ar Marklundu un Doranu, bet trasē bijām ātrāki un spējām ar viņiem cīnīties. Piektajā aplī Doranu piemeklēja tehniskas ķibeles. Redzēju, ka viņš paliek lēnāks. Pa ārmalu apdzinu Abringu un gribēju iet garām arī Doranam, kurš tieši tobrīd nolēma braukt malā. Trāpīju viņam pa mašīnas aizmuguri, kur tika pazaudēta aptuveni pusotra sekunde, kas noderētu, lai nonāktu priekšā Gronholmam," stāsta Baumanis.

"Beigu beigās tomēr tikām pie savas trešās vietas balvas! Protams, vēlējos to izcīnīt pašā trasē, tomēr noteikumi ir noteikumi un tiem jābūt vienādiem priekš visiem. Antona Marklunda mašīnas priekšējo bamperi balstošā caurule bija pārāk bieza, līdz ar to viņš tika diskvalificēts. Neraugoties uz to, esmu ļoti priecīgs par sasniegto! Šo balvu vēlos veltīt visiem, kas mani atbalstīja un palīdzēja! Ļoti, ļoti labs rezultāts," secina Baumanis.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 107 punktiem ir zviedrs Timijs Hansens, kuram ar 106 punktiem seko brālis Kevins. Tikmēr trešo vietu ar 92 punktiem ieņem norvēģis Andrēass Bakerūds, bet ceturtais ar 79 punktiem ir Baumanis, kuram uz papēžiem ar 78 punktiem min krievs Timurs Timezjanovs. Savukārt Reinis Nitišs ar dalību vienā posmā iekrājis piecus punktus un atrodams 20. pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi