Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Latvijas autobraucēji par gaidāmo ralliju "Kurzeme"

Latvijas labākie rallisti komentē gaidāmo ralliju "Kurzeme".

Ivars Vasaraudzis, A+ klases līderis: “Koncentrējos vienīgi konkrētam rallijam, nedomājot par to, vai varu vai nevaru nodrošināt uzvaru A+ klases kopvērtējumā. Priecē, ka ar WRC automobili startēs Raimonds Kisiels, lai gan viņš ilgu laiku nav braucis. Ceru, ka ar WRC brauks lietuvietis Šauļus Girdausks un ka atgriezīsies Ivars Caune. Prieks, ka veselība stabilizējas Jānim Kārkliņam. Bija bēdīgi, kad uzzināju par viņa avarēju rallijā Cēsis. Tāds ir šis sports. Ar vienu ekipāžu Skandi Auto nebūs viegli konkurēt par vietu trijniekā komandu vērtējumā. Grūti komentēt, kā būs braukt pilsētas ātrumposmā — Liepājas vecpilsēta man ir tumša bilde. Ceru, ka nebūs ārprātīgi samezglojumi.”

Jānis Vorobjovs, N4 klases līderis: “Rallijs Igaunijā nedēļas nogalē reizē bija arī gatavošanās rallijam Kurzeme. Nevienu ātrumposmu izcelt negribu — patīk visi. Ļoti labi, ka Liepājas pilsētai ir tāds mērs, kam patīk autosportu, un iedzīvotāji, kas neceļ traci par to, ka rallijs notiks pilsētas sirdī. Mums, sportistiem, šie ātrumposmi būs jauna un vērtīga pieredze. Par uzvaru kopvērtējumā neesmu domājis, punktus tabulā neskaitu. Domāju vienīgi par braukšanu konkrētā rallijā.”

Mārtiņš Būčiņš, pagājušā gada uzvarētājs N4 klasē: “Grūti pateikt, vai palīdzēs mājas sienas. Tās it kā palīdz, bet reizē uzliek lielu atbildības sajūtu. Vieglāk ir uzvarēt, nekā titulu aizstāvēt, jo visi rezultātu salīdzina ar iepriekšējo. Galvenais, lai ir rallijam atbilstoši laika apstākļi — ne pārāk sauss un ne pārāk slapjš. Arī skatītājiem ir interesantāk, kad ir liels ātrums, bet nav putekļu un lietus. Receptes, kā braukt pa slapju bruģi, nav. Vienīgais būs braukt uzmanīgi. Rallijā Cēsis piedzīvotā avārija netraucēs.”

Andis Neikšāns, vicelīderis N4 klasē: “Žēl, ka pirms Kurzemes rallija nesanāca kārtīgi patrenēties. Biju apslimis. Tomēr tas nenozīmē, ka Liepājā būsim lēnāki, nekā ierasts. Pagājušogad izcili ātrs savās mājās bija liepājnieks Mārtiņš Būčiņš. Šogad lieliskā formā ir Jānis Vorobjovs, tāpat pārliecinošu sniegumu rāda arī Aivis Egle. Pēc izlaistām divām sacensībām trasē atgriezīsies arī Ivars Caune, kurš noteikti vēlēsies sagādāt kādu pārsteigumu. Turklāt sacensībām pieteikušies arī ātri sportisti no kaimiņvalstīm — soms Jarko Mietinens un lietuvietis Vītauts Šveds. Lieliska kompānija, ar kuru cīnīties, apzinoties, ka vietas uz goda pjedestāla ir tikai trīs!”

Dans Leščs, līderis N3 klasē: “Tā kā šī ir mūsu mājas sacīkste, nav nekādu blakusapstākļu, kas varētu novērt uzmanību, piemēram, tāli pārbraucieni, viesnīcas, taču arī atbildība ir daudz lielāka. Protams, ka mēs trasi labi zinām, bet «vieglāka» attieksme var beigties ar sliktām sekām. Taču, kopumā skatoties, Liepājas rallijs mums pārsvarā ir bijis veiksmīgs.”

Artis Štrauss, vicelīderis 2WD+ klasē: “Pret ralliju Kurzeme man ir līdzīga attieksme kā pret Cēsīm — ļoti pozitīva. Man patīk plati, ātri ceļi. Ātrumposmu rezultāti man Liepājā vienmēr bijuši labi, taču nevar teikt, ka Liepājas rallijs man būtu no tiem visveiksmīgākajiem — pagājušogad izstājāmies puskilometru pirms pēdējā ātrumposma finiša, esot pārliecinošā vadībā N3 klasē. Šogad būs noteikti jātiek līdz finišam.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Atklāta Sporto visa klase 11. sezona

Šodien, 18. oktobrī, Zemgales Olimpiskajā centrā, Jelgavā, ar vērienīgu atklāšanas pasākumu tika oficiāli uzsākta Latvijas Olimpiskās komitejas projekta Sporto visa klase 11. sezona. Jauno 2024./ ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi