Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvijas autosporta zvaigznes ar prieku piedalīsies Rockstar čempionu sacīkstēs

Vairākas Latvijas autosporta zvaigznes ar prieku pieņēmušas uzaicinājumu piedalīties "Rockstar" Čempionu sacīkstēs, kas svētdien risināsies Biķernieku sporta kompleksa stadionā. Speciāli šīm šovam līdzīgajām sacensībām izveidos trases autošosejas, rallijkrosa un drifta sacensībām.

Otrdien līdz šim Latvijā nebijušām sacensībām veltītajā preses konferencē vairākkārtējais valsts čempions Aivis Egle pauda gandarījumu, ka saņēmis uzaicinājumu. "Tas vairāk būs kā šovs, tāpēc daudz neiespringšu. Ideja ir ļoti laba, un cerams, ka tai būs turpinājums arī nākamgad," sacīja rallists.

Savukārt Latvijas labākais formulu braucējs Haralds Šlegelmilhs atzina, ka viņam būs neliela priekšrocība atšķirībā no daudziem citiem konkurentiem, jo sacensībās jālieto mašīnas ar aizmugures piedziņu, līdzīgi kā formulās. "Būs ļoti interesanti," solīja Šlegelmilhs.

Rallists Andis Neikšāns piekrīt, ka rallistiem sacensībās priekšrocības nebūs, jo ikdienā viņi pieraduši pie pilnpiedziņas mašīnām. "Šova ideja ir ļoti laba - sacensties vienam pret otru - aci pret aci," norādīja Neikšāns.

Labākā Latvijas autosportiste dāma Karlīna Štāla, kura būs vienīgā daiļā dzimuma pārstāve Čempionu sacīkstē, neuzskata, ka viņas konkurentiem būtu kādas priekšrocības. "Esmu daudz cīnījusies ar vīriešiem, pie tā esmu pieradusi, un tam noteikti nebūs nekādas lomas. Svarīgāk ir, kā izdosies pielāgoties braukšanai, piemēram, driftam. Līdz šim biju daudz šādas sacensības redzējusi, taču nekad nebiju braukusi. Treniņos bija grūti, jo jābrauc pavisam citā stilā. Ja formulā sānslīdes ir liela kļūda, tad šeit tieši otrādi, tas ir vajadzīgs," par nepieciešamību pielāgoties jaunam braukšanas stilam uzsvēra Štāla.

Sacensību rīkotājs un idejas autors Gvido Egle uzsvēra, ka mērķis bija radīt lielu autosporta šovu, kurā uzaicinātie dalībnieki gūtu atslodzi no sev ierastajiem sacīkšu veidiem, pie reizes apgūstot arī ko jaunu. Programma sastāvēs no trīs disciplīnām - rallijkrosa, autošosejas un drifta. Sportistiem vajadzēs sacensties ar vienādām katrai disciplīnai speciāli sagatavotām sporta automašīnām - driftam sagatavotiem "BMW M3", autošosejai paredzētiem "BMW 320" un "B-600" klases autokrosa bagijiem.

"Rockstar" čempionu sacensības sāksies ar kvalifikācijas braucieniem, kuros autosporta zvaigznes startēs pa pāriem šosejas un rallijkrosa disciplīnās. Lai arī kvalifikācijas braucienos trasē vienlaikus atradīsies divi sportisti, noteicošais faktors, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, būs ātrums. Ceturtdaļfinālā tiksies tikai astoņi labākie sportisti, kuriem savi spēki jāpierāda viņiem visneierastākajā disciplīnā - driftā. Šajā disciplīnā sportistus vērtēs žūrija, kas noteiks, kurš no abiem aci pret aci startējušajiem dalībniekiem ir uzvarējis divkaujā un turpinās cīņu pusfinālā.

Pusfinālā četriem sportistiem atkal būs jāsacenšas rallijkrosa disciplīnā, un katra brauciena uzvarētājs cīnīsies par uzvaru finālā, kurā divkauja notiks visās trijās disciplīnās.

Bez jau minētajiem autosportistiem sacensībās piedalīsies arī tādi pazīstami braucēji kā Ivars Caune, Ivars Vasaraudzis, Māris Neikšāns, Andris Kaļķis, Jānis Bogdanovičs, Aldis Zēbergs, Ģirts Mūrnieks, Ilgonis Krūmiņš, Jānis Horeliks. Atsevišķus sporta veidus pārstāvēs Latvijas drifta vicečempions Ervīns Ērglis, kurš pagājušajā sezonā ar panākumiem ir startējis arī rallijkrosā, kā arī Latvijas čempions motokrosā Mārtiņš Aleksandrovičs un pieredzes bagātais motošosejas pārstāvis Bruno Rožkalns.

Biļetes uz sacensībām, kuras svētdien sāksies plkst.14, iespējams iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un "Statoil" degvielas uzpildes stacijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi