Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas jaunie motosportisti izcīna uzvaru Nākotnes cerību kausā

Latvijas jaunie motosportisti nedēļas nogalē Beļģijā izcīnīja uzvaru Nākotnes cerību kausā motokrosā jeb Coupe de l'Avenir, kas neformāli tiek dēvēts par bērnu un jauniešu Nāciju kausu, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Latvijas jaunajiem motosportistiem šī ir pirmā uzvara junioru Nāciju kausā. Otrajā vietā bija Somijas izlase, bet trešajā - Igaunijas izlases motosportisti.

Latvijas izlases sastāvā MX65 klasē startēja Jānis Mārtiņš Reišulis, Markuss Ozoliņš un Tomass Šaicāns, MX85 klasē bija Aleksis Araids, Edvards Bidzāns un Kārlis Alberts Reišulis. Savukārt MX125 klasē līdz 17 gadu vecumam startēja Ralfs Edgars Ozoliņš, MX2 klasē cīnījās Rainers Žuks, bet Open klasē līdz 21 gadam Latviju pārstāvēja Niks Niklāvs Sūna.

Lielākie panākumi tika gūti abās mazākajās klasēs. Vispirms sestdien kvalifikācijā MX65 klasē Latvija izcīnīja uzvaru, bet MX85 klasē bija otrā.

Svētdien sacensībās MX65 klasē Reišulis izcīnīja uzvaru, Ozoliņš bija trešais, bet turpat aiz viņa finišēja Šaicāns, kamēr MX85 klasē Bidzāns izcīnīja otro vietu.

"Šis bija mans klusais mērķis jau trešo sezonu, jo katrs izlases vadītājs, veidojot komandu, sapņo par uzvaru. Uz papīra mūsu izlase neizskatījās spēcīgākie, bet Nāciju princips tieši tādēļ ir tik interesants, ka ir daudz un dažādi pavērsieni," LaMSF citē izlases vadītāja Fīlipa Kempeļa teikto.

"MX65 klases sportisti ir tie, kas ar lieliskajiem rezultātiem sniedza lielāko ieguldījumu uzvarā, jo visos braucienos bija stabili starp līderiem. Prieks arī par MX85 klases labākajiem Latvijas braucējiem - Edvardu un Kārli, šodien visi pārliecinājāmies, cik ļoti var redzēt, ka puišiem jau ir starptautisku sacensību pieredze un nebaidās no sportistu masas startā, spēj adaptēties trasei un cīnās," skaidroja Kempelis.

Kā jau tika paredzēts, Coupe komandai klājās visgrūtāk, taču tas nemazina izlases vadītāja lepnumu par to, ka pēc katra brauciena vecākie sportisti nāca pie jaunākajiem un stāstīja par izmaiņām trasē, brīdināja par bedrēm vai līkumiem.

"Šī izlase darbojās kā pirms sacensībām jau biju lūdzis - kā viens vesels, kas viens otram palīdz un sadarbojas," uzsvēra Kempelis.

Coupe de l'Avenir sacīkstes norisinājās 47.reizi, un šoreiz tajās piedalījās 13 valstis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi