Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas motokrosists Bidzāns pārplēsis ceļa krustenisko saiti

Motokrosa kluba MX Moduls latviešu braucējs Edvards Bidzāns svētdien MX125 klases sacensībās Itālijā pārplēsis ceļa krustenisko saiti un uz nenoteiktu laiku nevarēs piedalīties sacensībās, ziņo klubs MX Moduls savā Facebook kontā.

Negadījums noticis Itālijas atklātā čempionāta MX125 klases 3.posmā.

"Jau pirms nedēļas nogales nejutos labi, man bija vēdera vīruss," par notikušo stāsta Bidzāns. "Svētdien no rīta jutos labi un izlēmu startēt. Kvalifikācija nebija tik laba, kā vēlējos, stājos pie barjeras kā 29. Arī starts pirmajā braucienā bija slikts, līdz trešajā aplī notika negaidītais. Es braucu iekšā līkumā, kas ir pret kalnu, bez aizdomām, ka man kāds ir aiz muguras. Izrādījās, ka bija, un līkuma vidū viņš man iebrauca brutāli sānā. Es ar inerci sāku krist uz otru pusi. Pēc tam, kad pieliku taisnu kāju pie zemes, uzreiz sajutu, ka kaut kas nav kārtībā, un nobraucu malā."

Nākamajā dienā sportists lidoja uz Latviju, kur viņam tika veikta magnētiskā rezonanse. Tajā aktlājās, ka pārplīsusi priekšējā krusteniskā saite. Drīzumā plānota operācija, pēc kuras gaidāma vairāku mēnešu ilga rehabilitācija.

"Protams, esmu vīlies sevī, neesmu ļoti apmierināts, bet zinu, ka tad, kad es atgriezīšos, būšu stiprāks un ātrāks, nekā jebkad esmu bijis," optimismu nezaudē sportists.

Jau ziņots, ka motokrosa klubs "MX Moduls" janvāra vidū noslēdza sadarbības līgumu ar igauņu motokrosa zvaigznes Tanela Leoka komandu "A1M Husqvarna" par latviešu sportista Bidzāna startu atbalstīšanu Eiropas trasēs 2020.gada sezonā.

Bija plānots, ka 2020.gada sezonā Bidzāns brauks MX125 klasē, kurā viņš Eiropas, ADAC un Itālijas čempionātā pārstāvētu "A1M Husqvarna", bet Latvijas čempionātā - "MX Moduls".

Bidzāns ir Eiropas un Latvijas čempions MX65 klasē, Eiropas, Latvijas un ADAC čempions MX85 klasē, kā arī pasaules vicečempions MX85 klasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi