Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ļebedevs pēc kājas operācijas spīdveja trekā gatavojas atgriezties mēneša laikā

Latvijas vadošais spīdvejists Andžejs Ļebedevs pēc kājas operācijas trekā gatavojas atgriezties mēneša laikā, trešdien sarunā ar LETA prognozēja sportists.

Traumu sportists pirms desmit dienām dabūja treniņā Daugavpilī, kad bija atbraucis mājās un motociklam testēja motoru, un ar savainojumu vēl nostartēja "četrās vai piecās" sacensībās.

"Domāju, ka operācija nebūs vajadzīga, taču vēlāk dakteris pateica, ka divi muskuļi ir sarauti un operācija, lai sašūtu muskuļus kopā, tomēr būs nepieciešama," stāsta Ļebedevs, skaidrojot, ka sarauti bija divi no trim galvenajiem kreisās kājas augšstilba aizmugures muskuļiem.

"Ja būtu sarautas saites, varētu gaidīt līdz sezonas beigām un tad veikt operāciju. Muskuļi ar laiku kļūst īsāki, un, ja trīs mēnešu laikā tos nesašuj, kāja vairs nekad nedarbosies ar simtprocentīgu jaudu," operācijas veikšanas nepieciešamību sezonas laikā skaidro motobraucējs.

"Operāciju man veica pirmdien Polijā. Mans poļu klubs Krosno "Wilki", kurā startēju pēc spēka otrajā spēcīgākajā līgā - 1.līgā, sarunāja, var teikt, labāko ķirurgu un operācija labāko specializēto klīniku valstī - Poznaņas "Rehasport" klīniku. Tur "labo" visus sportistus - gan poļu, gan ārzemju -, sākot ar futbola zvaigzni Robertu Levandovski," izvēli skaidro Ļebedevs.

Viņš cer, ka mēneša laikā varēs atgriezties trekā. Pēc divām nedēļām sportists dosies uz rehabilitāciju Poznaņā.

2017.gada Eiropas čempions plāno atgriezties trekā Eiropas čempionāta otrajā posmā, kas notiks 6.augustā Vācijas trekā Gistrovā.

"Ceru, ka tur nostartēšu labāk, nekā pirmajā posmā 2.jūlijā Polijas trekā Ribņikā, kur traumas dēļ galīgi nevarēju koncentrēties, lai nobrauktu savā līmenī," sportista balsī skan pārliecība, ka Gistrovā viņš jau dosies trekā.

Tūlīt pēc tam sāksies arī Polijas 1.līgas "play-off" cīņas, kur Latvijas spīdvejists arī plāno startēt.

"eWinner" 1.līgas turnīra tabulā šobrīd Krosno klubs ar 17 punktiem 12 cīņās ieņem trešo vietu astoņu komandu konkurencē.

Jau ziņots, ka pirmais Eiropas meistarsacīkšu posms Ribņikā Ļebedevam bija neveiksmīgs, tiekot tikai pie viena punkta.

Eiropas čempionāts tiek aizvadīts četros posmos, kurā katrā piedalās 16 spīdvejisti. Nākamais posms notiks 6.augustā Gistrovā (Vācija), pēc tam būs sacīkstes 3.septembrī Lodzā (Polija), bet finālposms notiks 23.septembrī Pardubicē (Čehija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi