Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lokomotīves pirmā uzvara nebūs pēdējā

Pabaidījuši savus nākamos konkurentus Polijas 1.līgas čempionātā jau zaudētajā pirmajā mačā Gdaņskā vienam no pretendentiem uz tikšanu Ekstralīgā (39:53 pret Lotus), Daugavpils Lokomotīves spīdvejisti savā mototrekā gandrīz 6000 skatītāju klātbūtnē pārvērta draudus rīcībā — guva pirmo uzvaru, kas noteikti nebūs pēdējā.

Ribņikas komanda ir viena no slavenākajām Polijas spīdvejā (tieši šīs komandas pārstāvis Antonijs Vorina savulaik guva pirmo medaļu Polijai pasaules čempionātā), taču pašreiz tā nav viena no spēcīgākajām un nav arī starp pretendentēm uz iekļūšanu Ekstralīgā, taču tur jau tā atšķirība no 2.līgas čempionāta, ka šeit komandu spēku samēri ir daudz līdzīgāki, ka šeit katrā komandā ir vairāk augstas klases vai vienkārši labu braucēju, kas liek nopietni rēķināties ar jebkuru konkurentu gan savā gan — it īpaši — pretinieka mototrekā.

Šaubu par Lokomotīves uzvaru nebija jau kopš mača sākuma — uzvarējuši trijos no pirmajiem astoņiem braucieniem ar 5:1 (A.Laguta un Bogdanovs, Švists un Mesjoncs, kā arī brāļi Grigorijs un Artjoms Lagutas), bet vēl trijos ar 4:2, mājinieki panāca 33:15 savā labā. Viesu rindās lielisks bija tikai Pjotrs Šviderskis, kurš savulaik bija viens no labākajiem junioriem pasaulē un šosezon ir viens no labākajiem poļu braucējiem Anglijas Elites līgā (Ipswich Witches rindās), bet līdzi mūsu labākajiem braucējiem turēja vēl tikai Krievijas izlases līderis Deniss Gizatuļins. Tieši viņi abi, Šviderskim startējot tā sauktā "džokera" lomā (atvestie punkti dubultojas), 9.braucienā uzvarēja ar 8:1 (Šviderskis, Gizaduļins, Podžuks, Bogdanovs), taču ar to viesi tikai samazināja rezultāta starpību, nevis apdraudēja Lokomotīves uzvaru.

Vēlreiz uzvaru brauciena summā viņi guva tikai pēdējā 15.braucienā, kad sen vairs nekas neizšķīrās... Savu pirmo uzvaru 1.līgā Lokomotīve praktiski nodrošināja jau pēc 12.brauciena, kurā Švists un Bogdanovs atveda kārtējo 5:1 uzvaru mājiniekiem un panāca 46:29.

G.Laguta guva 13 punktu, pa 9 punktiem — Švistam un Mesjoncam, 8 — A.Lagutam (ar vienu kritienu), 7 — Podžukam, 5 — Bogdanovam, 4 — Pauram (tajā skaitā skaista uzvara pārī ar G.Lagutu pār Šviderski!) un Giruckim — 1 punkts. Seši Lokomotīves braucēji guva vismaz 5 punktus, kas liecina, ka mūsējo spēks ir ne tikai līderos, bet arī komandā.

"Pirmajos divos mačos esam pierādījuši, ka nebūsim šajā līgā pastarīši. Ar mums jau rēķinās, bez bažām par mača iznākumu uz Daugavpili nebrauks arī 1.līgas galvenie favorīti no Bidgoščas, Gdaņskas un Ostruvas ar visiem saviem Grand Prix braucējiem priekšgalā. Tagad būtu svarīgi uzvarēt kādā mačā izbraukumā, tad nebūtu nereāla arī tikšana pirmajā četriniekā," secināja komandas treneris Nikolajs Kokins.

Nākamais mačs Lokomotīvei būs 20. aprīlī Poznaņā. Arī šī nav komanda, kas pieskaitāma pretendentēm uz iekļūšanu Ekstralīgā, taču... Pasaules piektajā vai sestajā spēcīgākajā spīdveja līgā, kāda ir Polijas 1.līgā, vāju komandu nevar būt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi