Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lūiss Hamiltons izcīnījis pirmo uzvaru 2009.gada F-1 čempionātā

Pasaules čempions Lūiss Hamiltons izcīnījis pirmo uzvaru šāgada Formula-1 čempionātā. Svētdien viņš finišēja pirmais Ungārijas Grand Prix izcīņā. Šosezon McLaren komandas pilota labākais panākums līdz šim bija ceturtā vieta Bahreinā.Otrajā vietā ierindojās Ferrari braucējs Kimi Raikenens, kuram arī šis ir sezonas labākais rezultāts.

Trešo vietu izcīnīja Marks Vēbers, čempionāta kopvērtējumā pakāpjoties uz otro vietu. Līderpozīcijas kopvērtējumā saglabāja Džensons Batons (Brawn GP), kurš finišēja septītajā vietā.Startā lielākais neveiksminieks bija Red Bull pilots Fetels, kurš, startējot no otrās pozīcijas, pēc vairākām nelielām saskarēm ar konkurentu mašīnām noslīdēja uz septīto. Pole position īpašnieks Fernando Alonso saglabāja līderpozīcijas, Vēbers palika priekšā Hamiltonam, bet Raikenens ar agresīvu startu izvirzījās ceturtajā pozīcijā.Ceturtajā aplī Hamiltonam izdevās apdzīt Vēberu un izvirzīties otrajā vietā aiz Alonso, kurš jau 13.aplī devās boksos. Acīmredzot mehāniķa kļūdas dēļ īsti nenostiprināts palika viņa mašīnas priekšējais labais ritenis. Pirmajā aplī pēc boksu apmeklējuma ritenis nolūza un bīstami aizlidoja pa gaisu. Renault pilots vēlreiz atgriezās boksos, taču drīz pēc tam sacīkstes beidza. Nesasniedzot distances ekvatoru, sacīkstes beidza arī cits posma neveiksminieks, čempionāta kopvērtējuma vicelīderis Sebastjans Fetels.Kad pirmos pitstopus bija veikuši visi vadošās grupas piloti, Hamiltona pārsvars pār tuvāko sekotāju Raikenenu bija sešas sekundes. Līderim zaudējot nepilnas 20 sekundes, viņiem sekoja Vēbers un Kovalainens. Čempionāta līderis Batons tobrīd bija astotajā pozīcijā un turpināja cīņu tikai par ieskaites punktiem, ne vietu uz goda pjedestāla.Atlikušajā laikā būtiskas izmaiņas cīņā par vadošajām vietām nenotika. Ilgstoši trešajā vietā gan turējās Timo Gloks, kurš startēja tikai kā trīspadsmitais. Taču tas bija saistīts ar vēlu boksu apmeklējumu stratēģiju. Desmit apļus līdz beigām iebraucis pitstopā otro reizi, viņš trasē atgriezās kā sestais.Debijas sacīkstes godam aizvadīja spāņu pilots Haime Algersuari, kurš  19 gadu un 125 dienu vecumā oficiāli kļuva par visu laiku jaunāko Pirmās formulas sacīkšu pilotu. Toro Rosso pilots finišēja 15.vietā pirms sava komandas biedra Sebastjena Buemi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ungārijas Grand Prix

1.L.Hamiltons (McLaren)
2.K.Raikenens (Ferrari) +11,529
3.M.Vēbers (Red Bull) +16,886
4.N.Rosbergs (Williams) +26,967
5.H.Kovalainens (McLaren) +34,392
6.T.Gloks (Toyota) +35,237
7.Dž.Batons (Brawn) +55,088
8.J.Trulli (Toyota) +1:08,172

PČ kopvērtējums

1.Džensons Batons (Brawn)   70
2.Marks Vēbers (Red Bull) 51,5
3.Sebastjans Fetels (Red Bull) 47
4.Rubenss Barikello (Brawn) 44
5.Niko Rosbergs (Williams) 25,5
6.Jarno Trulli (Toyota) 22,5
7.Felipe Masa (Ferrari) 22
8.Lūiss Hamiltons (McLaren) 19
9.Kimi Raikkenens (Ferrari) 18
10.Timo Gloks (Toyota) 16

Kontruktoru kauss

1.Brawn   114
2.Red Bull 98,5
3.Ferrari 40
4.Toyota 38,5
5.McLaren 28
6.Williams 25,5

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi