Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Macuks Ķegumā uzvar EMX Open klases sacensībās

Latvijas motokrosists Toms Macuks sestdien Ķeguma trasē Starptautiskās Motosporta federācijas (FIM) motokrosa pasaules čempionāta posma ietvaros uzvarēja abos EMX Open klases braucienos, kļūstot arī par posma uzvarētāju, bet labākais no Latvijas braucējiem Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru (EMX250) klases otrajā posmā bija Tomass Šileika, kurš ar 15 punktiem ieņēma desmito vietu.

Zelta zirga trasē Ķegumā Macuks ar divos braucienos izcīnītajiem 50 punktiem uzvarēja arī posma kopvērtējumā. Otrais ar 44 punktiem bija Kutsars, trešais - cits Igaunijas braucējs Andero Lusbo ar 36 punktiem.

Kārlis Kalējs ar 25 punktiem ierindojās devītajā vietā, bet Arnolds Sniķers ar 16 punktiem ieņēma 11.vietu.

"EMX Open" klases pirmajā braucienā Macuks finišēja pēc 30 minūtēm un 11,878 sekundēm, par 3,181 sekundi apsteidzot igauni Karelu Kutsaru un par 47,813 sekundēm - vācieti Štefanu Ekeroldu.

Kalējs ierindojās devītajā vietā, Macukam zaudējot minūti un 29,802 sekundes, bet Sniķers ieņēma 15.vietu 27 dalībnieku konkurencē (+1:51,273).

Macuks uzvarēja arī otrajā braucienā, finišējot pēc 30 minūtēm un 49,867 sekundēm. Kutsars atpalika par 9,040 sekundēm, bet trešo vietu ieņēma soms Miro Sihvonens, kurš no Macuka atpalika par 20,095 sekundēm.

Kalējs ierindojās astotajā vietā (+57,401), bet Sniķers - 11.vietā (+1:19,743).

Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru (EMX250) klases otrajā posmā labākais no trim Latvijas pārstāvjiem bija Tomass Šileika, kurš ar 15 punktiem ieņēma desmito vietu 40 braucēju konkurencē. Mairis Pumpurs ar sešiem punktiem bija 23., bet Rainers Žuks palika bez punktiem ierindodamies 26.vietā.

Uzvaru svinēja francūzis Tibo Benistāns ar 47 punktiem, kurš aiz sevis atstāja itāli Matiu Gvadaņīni ar 41 punktu un zviedru Isaku Giftingu ar 40 punktiem.

Pirmajā braucienā Šileika ierindojās 13., Pumpurs - 15. un Žuks - 27.vietā, par to nopelnot attiecīgi astoņus, sešus un nulli punktu. Uzvarēja Benistāns, otrais bija Giftings, trešais - viņa tautietis Tims Edbergs.

Otrajā braucienā Šileika ierindojās 14.vietā, uzvarētajam zaudējot minūti un 30,975 sekundes un nopelnot septiņus punktus kopvērtējumam, Pumpurs ieņēma 17.vietu (+1:45,569) un Žuks - 22.vietu (+2:45,942). Žuks bija pēdējais, kurš netika apdzīts par apli.

Braucienā uzvarēja Gvadaņīni, otrais bija Benistāns, trešais - igaunis Jorgens Matiass Talviku.

Svētdien notiks pasaules čempionāta kvalifikācijas braucieni un divi sacensību braucieni prestižākajās MXGP un MX2 klasēs.

Pasaules čempionāta posms "Zelta zirga" trasē norisinās jau 11.reizi.

Ķeguma trasē Latvijā pēc piecu mēnešu pārtraukuma notiek trīs pēc kārtas FIM motokrosa pasaules čempionāta posmi. Vēl divi posmi tiks aizvadīti no 10. līdz 12. un no 14. līdz 16.augustam.

Prestižākajā MXGP klasē, savainojumu ārstējot Paulam Jonasam, Latviju 38 braucēju konkurencē pārstāvēs Kārlis Sabulis un Matīss Karro, bet MX2 klasē 36 sportistu konkurencē Latvijas pārstāvji nebrauks.

Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas pagājušogad jūnijā "Zelta zirga" trasē Ķegumā MXGP klasē ieņēma 12.vietu pasaules čempionāta sezonas devītā posma - Latvijas Grand Prix - sacensībās.

Uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, otrais bija francūzis Romēns Fevrs, bet trešo vietu izcīnīja šveicietis Arno Tonuss.

Latvijas posmā notiek arī EMX250 čempionāta otrais, trešais un ceturtais raunds, kā arī pavisam jaunās "EMX Open" klases trīs atklāšanas kārtas.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi