Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Motobraucējs Sabulis pēc diskvalifikācijas izciešanas gatavs atgriezties trasē

Latvijas motobraucējs Kārlis Sabulis sarunā ar aģentūru LETA pauda, ka pēc diskvalifikācijas izciešanas ir gatavs atgriezties trasē.

Jau ziņots, ka Sabulis par aizliegto vielu lietošanu diskvalificēts līdz nākamā gada maija sākumam. Viņa organismā aizliegtās vielas tika atrastas 5.maijā, kad Apē norisinājās tradicionālās Vaidavas kausa sacensības. Diskvalifikācija ir spēkā ar šo datumu un beigsies 2020.gada 4.maijā.

Sabulis aprīļa beigās piedalījās skriešanas sacensībās, pēc kurām viņam radās veselības problēmas. Ārsti viņam konstatēja miokarda hipoksiju un nozīmēja terapiju ar magnēzija sulfīta un mildronāta medikamentiem.

Tajā pašā dienā viņš nosūtījis vēstuli Latvijas Motosporta federācijai, kurā informēja par ārsta nozīmējumu un neatliekamu nepieciešamību ievadīt sportā aizliegto vielu sarakstā esošu medikamentu - mildronātu. Vēstulē viņš izteicis lūgumu arī atļaut piedalīties federācijas rīkotajās sacensībās.

"Tā kā biju viņus informējis par dopinga vielas lietošanas nepieciešamību terapeitiskos nolūkos un tiku reģistrēts dalībai sacensībās, pieņēmu, ka terapeitiskās lietošanas atļauja uz ārsta nozīmēto medikamentu dalībai federācijas organizētās sacensībās man ir sniegta," maija beigās situāciju skaidroja Sabulis.

Šobrīd, izvērtējot visus apstākļus, viņš secina, ka sods ir atbilstošs.

"Paša bezatbildības pēc tā ir sanācis. Ļoti daudz šajā procesā palīdzēja antidopinga birojs, kas patiesi iedziļinājās manā lietā," skaidroja cēsnieks.

Sabulis trasē drīkstēs atgriezties pēc nākamā gada 4.maija. Šobrīd gan vēl nav zināms, kādā līmenī viņš atsākas startēt - Latvijas čempionātā, Eiropas čempionātā vai citās sacīkstēs.

"Šobrīd trenējos individuāli bez komandas, ar ģimenes atbalstu. Treniņos vēl nav bijusi liela slodze, tikai neliels krosiņš katru dienu. Ja trenēšos, tad nevajadzētu būt problēmām," par gatavošanos un veselības stāvokli stāstīja Sabulis.

Diskvalifikācijas dēļ viņam nebija iespēja cīnīties par vietu Latvijas izlases sastāvā Nāciju kausa izcīņā. Latvijas motokrosa izlase, kuras sastāvā bija Pauls Jonass, Toms Macuks un Dāvis Ivanovs, izcīnīja rekordaugsto astoto vietu.

"Esmu ļoti priecīgs par Latvijas sasniegto vēsturiski labāko rezultātu. Ir visas iespējas to vēl uzlabot," pauda Sabulis, kurš pats Nāciju kausā startējis divreiz un gribētu vēl kādreiz startēt zem Latvijas karoga. "Startēt Nāciju kausā un pārstāvēt savu valsti ir katra jaunā motosportista sapnis."

Sabulis šogad pēc trim posmiem Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē ieņēma augsto ceturto vietu, bet diskvalifikācijas dēļ viņš neturpināja sezonu. Pirms trim gadiem viņš dažos posmos startēja arī pasaules čempionāta MX2 klasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi